Rețetă de tort cu frișcă și ananas. Un preparat ideal pentru masa festivă de Paște
Publicat pe 15.04.2022 la 21:49 Actualizat pe 15.04.2022 la 21:49
Nu te-ai gândit încă ce desert să pregătești pentru masa festivă de Paște? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă de tort cu frișcă și ananas. Acest preparat va da un aspect foarte frumos mesei de sărbătoare!
- Rețetă de tort cu frișcă și ananas
- Un preparat ideal pentru masa festivă de Paște
Rețeta de tort cu frișcă și ananas este un desert ideal pentru masa festivă de Paște! Preparatul nu este greu de pregătit, iar gustul va impresiona chiar și cei mai prietențioși bucătari. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
Pentru aluat:
-5 ouă
-200 gr de zahăr
-200 gr făină
-1 linguriță de praf de copt
-40 gr de migdale tăiate mărunt
-5 linguri de apă caldă
-30 gr de unt
-unt şi făină pentru tapetatarea tăvii
Pentru umplutură:
-500 gr de ananas din compot
-500 gr de brânză proaspătă
-75 gr de zahăr
-3 linguri de lapte praf
-8 foi de gelatină
-500 ml de smântână pentru frişcă
-1 pachet de zahăr vanilat
-50 gr de migdale tăiate mărunt
Pentru ornat:
-1 cireaşă confiată
-migdale tăiate fin
Mod de preparare:
Bateți bine ouăle cu zahărul și cu cele cinci linguri de apă caldă, până când se topește zahărul și se formează o cremă consistentă smântânii. Adăugați untul înmuiat, praful de copt, migdalele și făina cernută, apoi amestecați ușor și toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la foc potrivit pentru aproximativ 30 de minute. Scoateți și lăsați să se răcească peste noapte.
Lăsați gelatina la înmuiat, iar ananasul din compot îl tăiați cubulețe și păstrați două felii de ananas pentru ornat. Bateți frișca cu zahărul vanilat și puneți-l la rece, iar brânza o mixați cu zahărul și laptele praf. Separați o mică parte din brânză și amestecați deasupra unui vas cu apa caldă cu gelatina. Înglobați toată cremă de brânză și adăugați cubulețele de ananas, jumătatea de frișcă și migdalele.
Tăiați blatul transversal în două foi și însiropați cu siropul din compot, apoi umpleți cu cremă de brânză. Păstrați 1/3 din frișcă pentru ornarea, iar cu restul îmbrăcați tortul. Ornați cu migdale, ananas, frișcă și o cireașa confiată. Lăsați la rece pentru aproximativ două ore și apoi puteți servi.
Citește și: Rețetă de pască cu smântână și aluat de cozonac. Cel mai delicios desert tradițional pentru Paște