Rețetă de tort ,,Trei feluri de lapte". Un desert pe gustul tuturor
Publicat pe 11.04.2022 la 22:56 Actualizat pe 11.04.2022 la 22:56
Dacă vrei un desert cu care să îți surprinzi toată familia și nu te-ai gândit încă la cea mai bună variantă, ei bine, rețeta de tort ,,Trei feluri de lapte" este cea mai bună variantă. Va fi gata foarte rapid și nu vei petrece prea mult timp la bucătărie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara1
- Rețetă de tort ,,Trei feluri de lapte"
- Un desert pe gustul tuturor
Rețeta de tort ,,Trei feluri de lapte" este un desert gustos și cu siguranță vei fi surprins plăcut, după ce îl vei prepara. Preparatul poate fi servit alături de familie și cei dragi oricând simțiti nevoia de un desert pe cinste. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
Ingrediente
Pentru blat
5 ouă
130 g zahăr
115 g de unt topit și răcit
200 g făină
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță sare
1 fiolă esență de vanilie
Pentru siropul de lapte
250 ml lapte
400 ml lapte condensat
400 ml lapte evaporat (făcut din 140 g lapte praf + 350 ml apă caldă)
Pentru decorat
250 ml frișcă bătută
Fructe proaspete/fulgi de cocos/coajă de portocale rasă etc.
Mod de preparare
Pentru început preîncălzește cuptorul la temperatură mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi adaugă praful de copt și sarea peste făină și amestecă-le ușor cu lingura. Într-un bol mare, freci untul topit cu zahărul, cu ajutorul unui mixer. Adaugă ouăle și esența de vanilie. Amestecă bine, până la omogenizare. Cerne, treptat, din făină, amestecând continuu până când o încorporezi.
Toarnă aluatul în tavă dinainte pregătită și dă la cuptor să se coacă aproximativ 25-30 de minute. Între timp, ocupă-te de siropul de lapte. Într-un robot de bucătărie, toarnă apa caldă peste laptele praf și amestecă bine până la omogenizare. Într-un bol mare sau un vas înăltuț, combină cele 3 tipuri de lapte și amestecă-le cu ajutorul unei linguri.
Dacă blatul s-a răcit, înțeapă-l cu o furculiță din loc în loc. Toarnă peste tot siropul, distribuind uniform. Lasă blatul să absoarbă siropul, cam două ore, apoi întinde frișca bătută cu ajutorul unei spatule. Decorează, după gust, cu fructe proaspete, fulgi de cocos sau orice altceva dorești și simți că se potrivește. Se lasă la frigider 1-2 ore.
Cel mai bine se servește rece. După ce ați urmat acești pași, desertul este gata și poate fi gustat de întreaga familie. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac. Un desert pentru toți cei dragi