Rețetă de tort spirală cu mascarpone și căpșuni. Un desert delicios și ușor de pregătit
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 22.05.2023 la 21:34
Actualizat pe 22.05.2023 la 21:34
Dacă ești în pană de idei la capitolul deserturi, rețeta de tort spirală cu mascarpone și căpșuni poate fi alegerea ideală. Se pregătește repede, așa că, nu vei petrece prea mult timp prin bucătărie și îi impresiona, cu siguranță, pe cei dragi.
- Rețetă de tort spirală cu mascarpone și căpșuni
- Un desert delicios și ușor de pregătit
Cu toate că poate sună complicat, ei bine, desertul nu este deloc greu de pregătit, asta pentru nu ai nevoie de prea mult timp pentru a obține foile de ruladă, iar crema constă doar în amestecarea câtorva ingrediente, ca la final să fie adăugate fructele.
Rețetă de tort spirală cu cremă de mascarpone și căpșuni
Ingrediente:
Pentru blat:
7 ouă medii
150 gr zahăr
50 ml ulei
250 gr făină
1 vârf de linguriță cu sare
2 lingurițe esență de rom
Pentru cremă:
500 gr mascarpone
250 ml smântână pentru frișcă
200 gr ciocolată albă
50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
un praf de sare
300 gr căpșuni proaspete
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătesc foile de ruladă, care se obțin prin separarea albușurilor de gălbenșuri, iar mai apoi se adaugă un praf de sare.
Este bine ca după ce gălbenușurile sunt amestecate bine, să fie adăugat și puțin ulei, iar abia mai apoi să se pună și bezeaua obținută prin amestecarea albușurilor cu zahăr.
La fel de bine este ca atunci când amesteci cele două compoziții să folosești mișcări circulare și să te asigură că mai apoi este încorporată și făina. Este bine să pui o cantitate mare din prima, ci treptat.
Ulterior, se tapetează tava cu hârtie de copt și se pune amestecul, care trebuie să stea la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Între timp, poate fi pregătită crema, iar pentru acest pas, ai nevoie de ciocolată albă, care trebuie topită în smântână. Se amestecă, iar după ce s-a răcit, poate fi adăugată și crema de mascarpone.
După ce foile de ruladă sunt gata, este bine ca amestecul dintre ciocolata albă și crema de mascarpone să fie împărțită în două. Se unge una dintre foi, iar mai apoi se pun căpșunile în interior. Se procedează la fel și pentru cea de-a doua foaie.
Prima foaie se rulează, iar mai apoi este necesar ca a doua foaie să fie înfășurată în jurul ei. Se acoperă tortul cu crema de mascarpone rămasă și se decorează cu fructe.
Citește și: Rețetă de prăjitura Brownie. Un desert delicios pentru zilele de weekend