Rețetă de tort cu două tipuri de mousse. Un desert delicios pentru cei dragi
Publicat pe 19.05.2023 la 15:23 Actualizat pe 19.05.2023 la 15:23
Weekend-ul se apropie cu pași repezi, iar dacă ai aflat că ai musafiri și nu ai nici cea mai mică idee cum să-i surprinzi, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu solția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru tortul cu două tipuri de mousse. Este un desert cu adevărat delicios. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de tort cu două tipuri de mousse
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tort cu două tipuri de mousse nu este foarte grea, însă ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert care îți va încânta papilele gustative!
Rețetă de tort cu două tipuri de mousse
Ingrediente:
Pentru blatul umed de tort:
-6 ouă
-150 gr de zahăr
-150 gr de ciocolată amăruie cu peste 55% cacao
-150 gr de unt cu 82% grăsime
-50 ml de lapte
-250 gr de făină
-1 vârf de linguriță cu sare
1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
-5 gr de praf de copt
Pentru mousse de căpșuni:
-300 gr de căpșuni
-300 ml de smântână pentru frișcă
-3 folii de gelatină (6 gr) sau 7 gr de gelatină praf
-75 gr de zahăr pudră
Pentru mousse de ciocolată:
-200 gr de ciocolată cu lapte
-50 ml de lapte
-200 ml de smântână pentru frișcă
-5 gr de gelatină foi
Pentru glazură:
-200 gr de ciocolată amăruie
-200 ml de smântână pentru frișcă
Pentru decor:
-căpșuni proaspete
-ciocolată răzuită sub formă de rulouri
Mod de preparare:
Se prepară prima dată blatul, după care se pregătește mousse-ul de ciocolată, iar mai apoi cel de căpșuni. Glazura se prepară abia după ce mousse-ul de căpșuni este ferm.
Prepararea blatului:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se pune sare peste albușuri și se lasă la temperatura camerei până se va pregăti ciocolata. Se așează un vas pe baie de aburi și se pune în el ciocolată ruptă în bucățele. Se pune și laptele, dar și untul și se amestecă cu o spatulă până în momentul în care ingredientele se topesc. Se lasă această compoziție la răcit.
Se pornește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și în acest timp vă ocupați de celelalte ingrediente. Se bat albușurile spumă, iar peste ele se adaugă zahărul și se bate intens până se obține o bezea. Gălbenușurile se amestecă cu ciocolata care s-a răcit.
Compoziția de ciocolată se adauă peste bezea și se amestecă cu ajutorul unei spatuli. Ușor se încorporează făină amestecată cu praf de copt și bicarbonat de sodiu.
La baza formei de copt se pune hârtie de copt, iar pereții se ung cu ulei și se presară cu făină. Se întinde compoziția pentru blat în forma de copt și se nivelează, după care tava se bagă în cuptor. Se coace blatul pentru aproximativ 30 de minute, după care se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Prepararea mousse-ului de ciocolată:
Într-un bol cu apă rece se pune gelatina la hidratat. Se pune peste laptele, ciocolata ruptă și se topește la baie de aburi. Când este gata se adaugă gelatina și se amestecă până în momentul în care se omogenizează compoziția. Se lasă ciocolata la răcit și se încorporează ușor frișca bătută.
Această compoziție se pune peste blatul de tort răcit și se dă la rece pentru aproximativ două ore.
Prepararea mousse-ului de căpșuni:
Gelatina se pune la hidratat într-un castron cu apă rece. Se spală bine căpșunile, după care se curăță și se taie bucăți. Se amestecă cu zahărul și se transformă în piure, care ulterior se va trece prin sită.
Se mixează smântâna pentru frișcă și se încorporează în piureul de căpșuni. Se diluează gelatina pe baie de aburi și se lasă la temperat, după care se adaugă în căpșunile cu frișcă. Mousse-ul se toarnă peste mousse-ul de ciocolată și se pune tava la rece pentru alte trei ore.
Prepararea glazurii de ciocolată:
Se încălzește smântâna pentru frișcă și se topește ciocolata ruptă. Se omogenizează glazura și se lasă pentru 5-6 minute la temperat. Tortul se așează pe un platou, iar peste el se toarnă glazura. Se decorează tortul cu căpșuni și rulouri de ciocolată. Acest tort este cu adevărat delicios. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura ou ochi. O rețetă simplă și delicioasă