Rețetă de trufe de ciocolată albă cu ghimbir. Un dulce delicios pentru cei dragi
Publicat pe 04.03.2024 la 19:29 Actualizat pe 04.03.2024 la 19:29
Dacă te-ai săturat de clasicele deserturi și vrei să încerci ceva nou, atunci gătește trufele de ciocolată albă cu ghimbir. Este un dulce delicios pentru cei dargi. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert care îți va încânta papilele gustative, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de trufe de ciocolată albă cu ghimbir
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de trufe de ciocolată albă cu ghimbir este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un desert delicios și sănătos. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un dulce gustos!
Rețetă de trufe de ciocolată albă cu ghimbir
Aceste trufe de ciocolată albă cu ghimbir vor fi cu siguranță un dulce delicios pentru cei dragi. Ar trebui să le încerci și tu măcar o dată, deoarece vei rămâne uimit de gustul lor.
Ingrediente:
-200 g de ciocolată albă de calitate, mărunțită
-1/4 cană de smântână lichidă
-1 linguriță de extract de vanilie
-1 linguriță de ghimbir proaspăt ras
-1/4 cană de unt, tăiat cubulețe
-opțional: cacao, fulgi de ghimbir sau fulgi de ciocolată pentru rulare
Mod de preparare:
Pune ciocolata mărunțită într-un castron rezistent la căldură. Într-o cratiță mică, încălzește smântâna lichidă și ghimbirul ras până la punctul de fierbere. După ce a dat în clocot, înlătură de pe foc și toarnă amestecul fierbinte peste ciocolata mărunțită. Lasă-l să stea timp de 1-2 minute pentru a se încălzi ciocolata, apoi amestecă bine până se topește și se omogenizează.
După ce ciocolata este complet topită și amestecată cu smântâna, adaugă cuburile de unt și extractul de vanilie. Amestecă bine până când untul este complet încorporat în amestec. Acoperă amestecul și pune-l la frigider timp de aproximativ 2 ore sau până când devine destul de ferm pentru a fi modelat în trufe.
După ce amestecul a fost răcit și este suficient de solid, folosește o lingură mică pentru a lua bucăți din el și formează bile mici între palme. Dacă dorești, poți rula trufele în cacao sau fulgi de ciocolată pentru a le acoperi.
Pune trufele în frigider până în momentul servirii. Poți decora cu fulgi de ghimbir, nucă de cocos sau fulgi de ciocolată albă înainte de a le servi. Trufele de ciocolată albă cu ghimbir sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețeta delicioasă de cheesecake pe care Carmen Brumă o prepară des. E foarte simplu de gătit