Rețetă de vinete în ulei de măsline. Se prepară în doar câteva minute
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 23.08.2023 la 16:25
Actualizat pe 23.08.2023 la 16:25
Vinetele se numără ca ca fiind extrem de consumate de către români. Ele sunt delicioase într-o mulțime de combinații, iar acum sunt numai bune de bun de grătar. Datorită uleiului de măsline și a usturoiului, vor avea o aromă deosebită.
- Rețetă de vinete în ulei de măsline
- Se prepară în doar câteva minute
Vinetele cu usturoi și ulei de măsline sunt perfecte pentru un grătar în familie. Pe lângă preparatele din carne ce nu vor lipsi, se pot adăuga și legume, iar rezultatul va fi unul delicios. Ele pot fi folosite ca o garnitură alături de o friptură suculentă.
Rețeta de astăzi se prepară foarte ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Vinetele se numără ca fiind printre cele mai consumate legume de către români. Poate fi inclusă în numeroase preparate, indiferent că vorbim de tocaniță, orez, paste sau zacustă. De data aceasta, ele vor fi gata de pus pe grătar, fiind mult mai aromate după ce au fost puse cu usturoi și oțet.
Uleiul de măsline îl puteți refolosi, rezultatul fiind unul mult mai aromat și este perfect pentru o salată cu legume.
Ingrediente
- vinete
- usturoi
- ulei de măsline extravirgin
- sare grunjoasă
- patrunjel verde
Mod de preparare
Pentru început se aleg vinetele subțiri care au mai puține semințe. Se vor spăla, apoi se taie felii, nu foarte groase. Se adaugă sare grunjoasă și se lasă 10 minute. Ele se vor pune pe grătar și se vor frige pe ambele părți.
Vinetele se scot într-un bol, se presară sare și se pune un capac deasupra, apoi se lași timp de 10 minute pentru a se înmuia. Se curăță usturoiul și se curăță frunzele de pătrunjel de pe codițe.
Urmează să adăugăm feliile de vinete în borcan, iar printre ele se pune usturoiul și pătrunjelul. Se folosește la un borcan de 800 de ml 6-7 căței de usturoi și 10-15 frunze de pătrunjel. Dacă doriți, puteți să mai adăugați usturoi sau pătrunjel, în funcție de gustul fiecăruia. La final se adaugă uleiul de măsline pentru a se acoperi și se pun capacele. Aici trebuie să avem grijă să fie înfiletate pentru a nu pătrunde aerul.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tocăniță de vinete cu năut. Un preparat delicios de sezon