Rețetă de vinete pane. Un preparat delicios pentru perioada postului
Publicat pe 18.03.2022 la 19:05 Actualizat pe 18.03.2022 la 19:05
Este sfârșit de săptămâna, iar weekend-ul se apropie cu pași repezi. Dacă nu știi ce preparat să pregătești în weekend, noi venim cu soluția! Rețeta de vinete pane este un preparat delicios, simplu și specific pentru perioada postului.
- Rețetă de vinete pane
- Un preparat delicios pentru perioada postului
O porție de vinete pane, de post, poate fi aperitivul ideal pentru zilele în care nu servești carne! Iată cea mai rapidă și gustoasă rețetă de vinete pane de post, vegane. Acest preparat este gata în 15 minute, din ingrediente ieftine și la îndemână.
Ingrediente:
-2 vinete
-usturoi pudră
-pesmet
-sare, piper și alte mirodenii (la alegere, după gust)
Mod de preparare:
Începe prin a spăla vinetele și taie-le rondele (nu foarte groase). Într-un bol combină pesmetul cu pudra de usturoi și cu restul de mirodenii pe care le preferi (ceapă pudră, oregano, busuioc, turmeric, boia, etc).
Dă feliile de vinete prin combinația de mai sus și pune-le, pe rând, într-o tigaie în care ai încins ulei în prealabil. După ce ai trecut vinetele prin compoziția de mai sus, dacă nu vrei să le prăjești în ulei, le poți pune și la cuptor, într-o tavă, pentru aproximativ 20-30 de minute.
Citește și: Pârjoluțe gustoase și savuroase, gata într-un timp record. Rețeta ideală pentru perioada postului