Rețetă delicioasă de cornulețe cu gem și nuci. Desertul de post care se pregătește rapid

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 06.03.2025 la 22:55
Actualizat pe 06.03.2025 la 22:55
Cornulețele se numără, cu siguranță, printre rețelele care îți amintesc de copilărie. Sunt delicioase, se pregătesc rapid și pot fi consumate și în timpul postului. Una dintre variantele clasice de cornulețe este cea cu gem și nuci.

Rețetă simplă de cornulețe de post
Profimediaimages
- Rețetă simplă de cornulețe cu gem și nuci
- Cum să le pregătești
Cornulețele nu sunt greu de pregătit, ci trebuie să te asiguri că aluatul este unul pufos și nu se va întări după ce le scoți din cuptor. Este bine să nu uiți nici de praful de copt atunci când pregătești aluatul.
Rețetă de cornulețe de post cu gem și nuci
Ingrediente:
- 200 grame făină
- zahăr
- ulei
- apă minerală
- praf de copt
- esență de vanilie
- sare
- gem de prune
- nucă
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește aluatul, pentru care se toarnă într-un vas ulei, esența de vanilie, apă minerală și se adaugă și zahărul. Se amestecă bine, iar mai apoi se adaugă treptat și făina cernută înainte și praful de copt. Se pun și sare și se amestecă din nou. Se frământă aluatul bine, iar consistența lui trebuie să fie una elastică.
Se înfășoară aluatul într-o folie de plastic și se lasă la rece pentru jumătate de oră, timp în care se pregătește umplutura. Se amestecă gemul de prune cu nucile mărunțite, iar mai apoi după cele 30 de minute, se scoate aluatul de la frigider și se întinde foaia. Se taie din foaia respectivă în triunghiuri Se pune pe fiecare triunghi o parte din amestecul de gem de prune și nuci mărunțite, iar mai apoi se rulează și așa se obțin cornulețele.
Se ia o tavă în care se pune hârtie de copt, se pun cornulețele și se lasă la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius sau până când devii aurii. După ce sunt gata, se lasă la răcit și abia mai apoi se pune și zahăr pudră.
Pentru a obține un aluat fraged, se poate adaugă în loc de apă minerală borș și în loc de ulei să se pună puțină untură, iar pentru un plus de aromă se poate pune și coajă de lămâie.