Rețetă fursecuri limbă de pisică. Un desert care îți răsfață papilele gustative
Publicat pe 09.05.2022 la 23:29 Actualizat pe 09.05.2022 la 23:29
Vrei să îți răsfeți papilele gustative, însă nu știi ce să mai faci?! Ei bine, noi venim în ajutorul tău cu rețeta de fursecuri limbă de pisică, cu care o să îți încânți familia și apropiații mai multe zile la rând! Iată cum se prepară! Nu o să regreți că ai încercat!
- Rețetă fursecuri limba de pisică
- Se prepară imediat
Ai poftă de un desert pe măsură, cu care să te delectezi după o zi de muncă, însă nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie? Atunci este timpul să faci fursecurile limba de pisică.
Fursecuri limbă de pisică
Cu siguranță ai mâncat cel puțin o dată fursecuri limbă de pisică la vreun apropiat sau poate direct din cofetărie sau supermarket, așa că dacă ai crezut că se prepară greu, noi dezmințim această idee și îți spunem că se face mai simplu decât ai fi crezut.
Ingrediente:
- 200 g frișcă naturală lichidă (smântână pentru bătut) cu min 30% grăsime, bine răcită la frigider
- 200 g zahăr pudra
- 200 g făină albă 000 cernută
- 100 g albuș de ou (cca 3 albușuri)
- un strop de sare
- vanilie (miez de păstaie, zahăr vanilat sau extract)
Mod de preparare:
Într-un castron încăpător am pus frișcă naturală lichidă, am cernut în ea 3/4 din zahărul pudra (adică 150 g) și am adăugat sarea și vanilia . Am amestecat cu un tel frișca cu zahărul pudra, fără să o bat, am cernut și făina peste compoziția de frișcă cu zahăr și am amestecat din nou cu telul.
Separat am bătut albușurile spumă cu mixerul și am adăugat la final cele 50 g de zahăr pudra puse deoparte. Am început să adaug linguri de spumă bătută peste aluat și să mixez scurt de tot, fără să insist.
Am continuat până am înglobat toată spumă, iar aluatul a devenit fluid și mătăsos. Nu trebuie mixat mult pentru că se pierde aerul acumulat în spumă. Am încins cuptorul la 200 C și am pus hârtie de copt în trei tăvi. Am umplut un poș cu compoziția de limbi de pisică și i-am atașat un dui rotund, simplu.
Cu ajutorul lui am modelat formele dorite, iar apoi le-am lăsat la cuptor, fiecare tavă pe rând, astfel că după ce sunt gata, se pot păstra într-o cutie mai multe zile la rând, fiind un adevărat curcubeu pe cerul gurii. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețeta de fursecuri "papucei". Cel mai gustos și rapid desert