Rețetă gogoși pusofase de post. Un desert ideal pentru această perioadă
Publicat pe 05.04.2022 la 12:12 Actualizat pe 05.04.2022 la 12:12
În perioada Postului, în care suntem acum, numeroase gospodine se întreabă ce să pună pe masă! Ei bine, noi venim în ajutor cu o rețetă de gogoși pufoase de post. Iată cum se prepară pas cu pas, dar și de ce îngrediente ai nevoie pentru un desert simplu și gustos!
- Gogoși pufoase de post
- Cel mai râvnit desert
Cu siguranță ai mâncat cel puțin o dată gogoși, așa că știi destul de bine gustul care îți răsfață papilele gustative. Ei bine, acum este timpul să testezi și gustul unor gogoși de post, la fel de pufoase!
Rețetă gogoși pusofase de post
Dacă te temi că o să stai mai mult în bucătărie decât la gogoșile de dulce, nu este deloc așa, ci din contră, chiar mai puțin. Se prepară ușor și cu doar câteva ingrediente.
Ingrediente:
- -500 g făină
- -1 linguriță cu vârf zahăr
- -6 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
- -350-400 ml apă călduță
- -2-3 linguri ulei
- -arome după preferință: vanilie, coajă de lămâie sau portocală, rom, scorțișoară....
- -1 praf de sare
- -ulei pentru prăjit
- -zahăr pudră vanilat pentru decor
Mod de preparare:
Se cerne făină, că să se aerisească și se adaugă drojdia uscată și zahărul. Se adaugă sarea, aromele și 400 ml de apă. Se amestecă totul, apoi se mai adaugă puțină apă dacă aluatul e prea tare și se începe framantarea, adăugând puțin câte puțin uleiul.
Atenție însă! Nu se frământă mult, e un aluat simplu, ușor, așa că este nevoie doar să fie bine încorporate toate ingredientele. După acest pas, se acoperă vasul cu aluat, apoi se lasă la cald până își dublează volumul.
Se rupe din aluat și se modelează gogoșile, în formă și mărimea dorită, apoi se lasă la dospit 15 minute. Când sunt gata, se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit, iar atunci când se fac aurii se întorc pe partea cealaltă și se scot pe șervețele de hatie.
Când sunt gata toate, se pot lasă simple sau se umplu cu gem fin de orice fel. Umplerea se poate face cu o seringă specială sau pur și simplu cu un pos cu dui. Se pudrează cu zahăr farin și pot fi servite alături de cei dragi! Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de mini gogoși însiropate. Un desert pe gustul tuturor