Rețeta Panna Cotta cu căpșuni la pahar. Un desert rapid, simplu și delicios
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 07.06.2022 la 15:23
Actualizat pe 07.06.2022 la 15:23
Dacă vrei să te delectezi cu un desert delicios și cremos potrivit pentru zilele călduroase, pueți încerca să preparați Panna Cotta cu iaurt și căpșuni. Este o rețetă rapidă și gustoasă.
- Rețeta Panna Cotta cu căpșuni la pahar
- Un desert rapid, simplu și delicios
Panna Cotta cu căpșuni este un desert popular și extrem de delicios. Așa că, dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat gustos, la care să nu muncești prea mult, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pe care o poți face în doar câțiva pași.
Rețetă Panna cotta cu iaurt și căpșuni
- 200ml lapte
- 300g iaurt grecesc
- 200g capsuni
- 10g gelatina granule (se poate folosi si foi de gelatina)
- 80g indulcitor sau zahar (eu am folosit un indulcitor pe baza de stevia)
Mod de preparare:
Se pune gelatina într-un bol mic, apoiu se pune apă rece peste ea, cât să o acopere. O puneți deoparte pentru câteva minute.
Apoi puneți laptele într-o cratiță, și adăugăm îndulcitorul. Atenție însă, laptele nu trebuie să fiarbă! Cratița trebuie pusă la foc mic și trebuie lăsată numai puțin, cât să se încălzească laptele.
După ce s-a încălzit, oprim focul și adăugăm gelatina amestecând până când este complet dizolvată.
Într-un blender pasăm căpșunii și apoi îi punem în lapte. Adăugăm apoi și iaurtul grecesc și amestecăm până obținem o compoziție omogenă. Punem apoi compoziția panna cotta în pahare transparente și le punem la frigider minimum 1-1,5 ore, apoi se poate servi. Poftă bună!
Citește și Rețetă de budincă cu lămâie. Desert delicios și cremos pentru zilele călduroase