Rețeta papricaș de pui. Preparat culinar ca la bunica acasă
Publicat pe 10.02.2022 la 09:38 Actualizat pe 10.02.2022 la 09:38
Ți-e dor de gustul mâncărurilor din copilărie, exact așa cum ți le făcea bunica ta pe atunci? Ei bine, a sosit momentul să înveți de una singură cum să gătești exact ca ea. Iată cum se prepară papricașul de pui, unul dintre cele mai gustoase preparate culinare pe bază de carne de pui!
- Papricaș de pui ca la bunica acasă
- Cum se prepară pas cu pas
A sosit momentul să pregătești chiar tu mâncarea cu acel gust autentic cu care o făcea bunica ta pentru tine. Iată cum poți să își surprinzi prietenii, familia și pe toți cei dragi care vor să servească prânzul alături de tine.
Papricaș de pui ca la bunica acasă
Nu mai este un secret că bunicile noastre nu foloseau atât de multe condimente ca acum, asta pentru că se focusau pe verdețuri și legumele găsite în grădină, care ce-i drept, dădeau un gust inconfundabil mâncărurilor, mai ales când vine vorba de papricaș de pui. Află de ce ingrediente ai nevoie pentru a te teleporta câteva minute pe tărâmul copilăriei!
Ingrediente:
- 3 cepe
- 6 pulpe de pui
- 1 gogoșar
- 2 linguri boia dulce sau iute
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Nu, nu necesită deloc mult timp, asta fiindcă bunicile noastre mereu căutau preparate culinare care să se facă rapid, fiind încărcte cu numeroas treburi gospodărești. În primul rând, se curăță ceapa și gogosarul, iar apoi se taie mărunt, fie cubulețe sau rondele, în funcție de gust.
Se pune pe foc o tigaie cu ulei, iar când s-a încins, se adaugă gogoșarii și ceapa, până când devine sticloasă. Se adaugă boia, sare, piper și se amestecă încontinuu preț de câteva minute bune.
Se adaugă pulpele pulpele și se amestecă în continuare, însă după câteva minute se pune apă rece, până când pulpele sunt acoperite aproape în totalitate, asta pentru a nu se arde.
În acest timp, se amestecă făina și puțină apă, astfel încât să se face o pastă, care apoi se toarnă în tigaie și se amestecă până când este incorporată. Se lasă la foc mediu până când pulpele sunt fierte, iar apa a scăzut, și se condimentează după gust cu sare și piper, ca la sfârșit să se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Reţeta bunicii reinterpretată! Gogoşi cu căpşuni şi glazură de lămâie