Rețetă prăjitura Cremsnit. Un desert simplu, ieftin și delicios
Publicat pe 26.01.2022 la 23:58 Actualizat pe 27.01.2022 la 00:03
Cu siguranță că vrei să-ți surinzi familia cu un desert nou. Noi ți-am pregătit cea mai simplă rețetă pentru prăjitura Cremsnit. În doar o oră te poți bucura de un desert delicios, dar și de laudele tuturor din jur.
- Cum se pregătește prăjitura Cremsnit
- O rețetă simplă și ieftină
Prăjitura Cremsnit este una dintre cele mai gustoase și simple de pregătit. Dacă vrei să-ți surprinzi familia și prietenii, noi îți prezentăm cea mai delicioasă și rapidă rețetă. În doar o oră te poți bucura de un desert pe cinste.
Rețetă prăjitura Cremsnit
Ingrediente foi
- o linguriță și jumătate de oțet
- un praf de sare
- 110 ml. de apă rece
- 250 gr. faină
- 125 gr. unt
Ingrediente cremă
- un praf de sare
- 3 ouă
- 80 gr. de unt
- o linguriță extract de vanilie
- 800 ml. lapte
- 100 gr. amidon
- 175 gr. de zahăr
Modul de preparare
Pentru început, adăugăm făina într-un vas alături de apa rece, sarea și oțetul. Amestecăm compoziția, după care răzuim untul și îl adăugăm peste făină. Intindem aluatul obținut și se lasă la răcit pentru 10 minute.
Înțepăm aluatul, după care îl băgam la cuptor la 220 de grade, timp de 10 minute și îl lăsăm la răcit. Pentru crema de vanilie punem laptele la fiert, la foc mic. Într-un vas amestecăm ouăle, amidonul, zahărul și praful de sare. După ce laptele a început să fiarbă adugăm în vas compoziția cu ouăle și amestecăm înconitnuu până se îngroașă.
După ce am luat laptele de pe foc, tăiem untul cubulețe și îl amestecăm alături de compoziție. Se toarnă peste foaia din tavă și se întinde peste. Punem a doua foaie peste crema fierbinte. Lăsam prăjitura la răcit pentru o oră, apoi o decorăm cu zahăr pudrat și este gata de servit.
Citește și: Rețetă prăjitura Rumba. Cel mai simplu și gustos desert