Cum se prepară socata. Cea mai delicioasă băutură din casă
Publicat pe 04.05.2019 la 22:00 Actualizat pe 04.05.2019 la 22:01
Socata sau sucul de soc este pentru unii cea mai frumoasă amintire a copilăriei. Dacă își dorști să rememorezi clipele în care bunica te servea cu o asemenea băutură delicioasă, află că nu este deloc prea complicat să o faci în casă!
Socata sau sucul de soc este pentru unii cea mai frumoasă amintire a copilăriei. Dacă își dorști să rememorezi clipele în care bunica te servea cu o asemenea băutură delicioasă, află că nu este deloc prea complicat să o faci în casă!
Socata este extrem de ușor de preparat. Ai nevoie de flori de soc proaspete, apă și zahăr, precum și puțină lămâie și drojdie. Iată ce trebuie să faci!
Florile proaspete de soc le pui într-un borcan mare, cel mai bine de 5 litri. Înainte de asta, le treci printr-un jet puternic de apă, pentru a te asigura că sunt curate, după care adaugi 500 de grame de zahăr și apă și amesteci bine, până ce zahărul se dizolvă complet.
Tot ce ai de făcut apoi este să adaugi o lămâie tăiată felii și două grame de drojdie uscată, după care acoperi borcanul cu un tifon și îl lași într-o zonă în care bate soarele. După 3-4 zile, băutura poate fi strecurată și te poți bucura de un pahar de socată rece, ca în copilărie!
R.D.