Rețeta „Spaghetti alla Puttanesca”. Un preparat italian simplu, delicios și foarte sănătos
Publicat pe 06.02.2024 la 09:11 Actualizat pe 06.02.2024 la 09:11
Dacă vrei să te bucuri de un preparat italian ca la restaurant, dar nu ai idee ce să gătești, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta „Spaghetti alla Puttanesca”. Este un preparat simplu, delicios și foarte sănătos. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat gustos, dar și care este modul de preparare!
- Rețeta „Spaghetti alla Puttanesca”
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta „Spaghetti alla Puttanesca” este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat delicios, originar din Napoli, Italia. Suntem siguri de faptul că această mâncare gustoasă va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat delicios!
Rețeta „Spaghetti alla Puttanesca”
„Spaghetti alla Puttanesca” sunt delicioase și ar trebui să le încerci și tu măcar o dată. Este un preparat foarte consumat în Italia, mai ales în restaurante.
Ingrediente:
-320 g de spaghete
-400 g de roșii tocate
-2 căței de usturoi, mărunțiți
-4 fileuri de anșoa, mărunțite
-50 g de măsline negre, fără sâmburi și tăiate în bucăți
-2 linguri de capere, clătite
-2 linguri de ulei de măsline extravirgin
-opțional: ardei iute
-sare
-piper
-pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decor
Mod de preparare:
Pune o oală cu apă să fiarbă și adaugă sare. Gătește spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente.
Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul mărunțit și ardeiul iute, dacă folosești, și călește-le timp de aproximativ un minut, până când devin aromate. Adaugă anșoa mărunțită în tigaie și călește timp de aproximativ un minut, până când se dizolvă. Adaugă roșiile tocate în tigaie și amestecă bine. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, până când se îngroașă ușor.
După ce sosul a fiert, adaugă măslinele și caperele. Amestecă bine și mai lasă sosul să fiarbă încă câteva minute pentru a se combina aromele. Gustă și ajustează condimentele după preferință. După ce spaghetele sunt gata, scurge-le și adaugă-le direct în tigaie, amestecându-le cu sosul pentru a se îmbrăca bine.
Servește spaghetele alla Puttanesca în farfurii adânci, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat pentru decor. Poftă bună!