Cel mai important lucru de care trebue să ții cont pentru a prepara cea mai bună ciorbă. Puține gospodine știu secretul
Publicat pe 04.02.2024 la 11:39 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:39
Ciorba se numără printre preparatele de mâncare preferate de români. Chiar dacă este acrite cu zeamă de varză sau borș, acest fel de mâncare este unul dintre cele mai iubite din ţara noastră. Cu toate acestea, puține gospodine știu că anumite cum trebuie să prepare un astfel de preparat că la carte, ajungând astfel să îl strice. Iată de ce trebuie să ții cont încă de la început pentru a prepara o rețetă de ciorbă ca la restaurant!
- Regula de aur pentru cea mai bună ciorbă
- Aproape nicio gospodină nu știe rețeta corectă
Ciroba este un preparat tradițional, ce aproape că nu lipsește de pe mesele românilor, fiecare regiune din țară având propria rețetă cu care se mândrește, există un detaliu pe care foarte multe gospodine îl trec cu vederea.
Regula de aur pentru cea mai bună ciorbă
Dacă vorbim despre mâncare tradițională românescă, ne gândim, fără doar și poate, la o mulțime de preparate, dar și la ciorbă. Fie că este cea de perișoare, de burtă, rădăuțeană sau chiar de pui, lista este una lungă, fiecare regiune a țării a perfecționat propria variantă.
Însă, în ciuda faptului că avem de-a face cu rețete vechi și preparate tradiționale, ce nu par, la prima vedere, deloc pretențioase sau dificil de făcut, realitatea este cu totul alta.
Este posibil ca din grabă, multe gospodine să uite să țină cont de un detaliu foarte important, ce are un efect uriaș asupra rezultatului final.
Aproape nicio gospodină nu știe rețeta corectă
În acest fel, regula de aur pentru cea mai bună ciorbă este legată de timpii de fierbere ai ingredientelor, care sunt diferiți pentru carne și zarzavaturi.
De cele mai multe ori, în aproape toate rețetele de ciorbă, din lista ingredientelor nu lipsesc ceapă, cartofii, mazărea, fasolea, ardeiul gras, conopida.
Mai exact, prima care se pune în oala plină cu apă va fi carnea, aceasta având nevoie de cel mai mult timp pentru a se fierbe așa cum trebuie.
Urmează ca, după ce dă în clocot, iar la suprafața lichidului apare spuma ce trebuie îndepărtată cu grijă până când nu se mai formează, abia atunci vine rândul legumelor.
În ce ordine se adaugă ingredientele
Ei bine, și ordinea ingredientelor adăugate în ciorbă este extrem de importantă. Astfel, prima care se adaugă în oală, lângă carne, este ceapa, apoi rădăcinoasele.
Mai mult decât atât, trebuie să ști că celelalte ingrediente, precum cartofii, mazărea, fasolea verde sau conopida se pun mai târziu, în condițiile în care au un timp de fierbere mai mic.
Însă, în cazul în care sunt lăsate prea mult la fiert, își pierd nu doar proprietățile, dar și gustul și textura, iar rezultatul final va fi departe de cel dorit, ciorba riscând să se transforme într-un terci.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de ciorbă cu varză de Bruxelles. Un preparat delicios și extrem de sănătos