Când se adaugă zeama de varză în ciorbă, de fapt. Greșeala care îi strică tot gustul preparatului
Publicat pe 22.01.2024 la 21:39 Actualizat pe 22.01.2024 la 21:39
Fără doar și poate, ciorba se numără printre cele mai apreciate preparate de români, și nu numai. Chiar dacă multe gospodinelor știu să o gătească, nu toate cunosc timpul exact când este bine să adauge zeama de varză în ciorbă. Iată cum să nu mai strici gustul preparatului data viitoare!
- Când se pune zeama de varză în ciorbă
- Greșeala care îi strică tot gustul preparatului
Zeama de varză reprezinta o sursă valoroasă de nutrienți esențiali, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina B6 și acid folic. Ei bine, aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar, coagularea sângelui și metabolismul celular.
Când se pune zeama de varză în ciorbă
După perioada sărbătorilor de iarnă, săptămâni bune în care fiecare a consumat tot felul de preparate din carne, este mai mult decât perfectă o ciorbă de legume.
În cazul în care și tu vrei să consumi ceva mai ușor în această perioada, fără prea multe proteine, poți opta și tu pentru o supă de zarzavaturi, acrită cu zeamă de varză.
Ingrediente
- 1 morcov;
- 1 păstârnac;
- 1 rădăcină de pătrunjel;
- 1/4 rădăcină de țelină;
- 2 tije de țelină;
- 5 cartofi medii sau 3 cartofi mari;
- o ceapă mare;
- 1 cățel de usturoi;
- 1/2 legătură pătrunjel și 1/2 legătură mărar leuștean uscat sau proaspăt;
- piper;
- 4 linguri de ulei de măsline;
- 1 cană de zeamă de varză.
Mod de preparare
Cu siguranță, ciorba se dovedește a fi o opțiune excelentă pentru cei ce țin diete de slăbire. Pentru că are un conținut redus de calorii, acest preparat este extrem de dietetic.
Totodată, acest fel principal de mâncare conține nici prăjeală și nici alte ingrediente greu de digerat, ci doar legume fierte și puțin ulei de măsline, care aduce nu doar savoare, ci și aportul benefic de antioxidanți și Omega 3.
Cum se face cea mai bună ciorbă cu zeamă de varză
În acest fel, pentru a prepara această de ciorbă de legume, trebuie să începi prin a toca toate ingredientele și a le așeza în oală în ordinea necesară fierberii. Concret, se pornește de la legumele rădăcinoase mai țări și până la cele care fierb mai ușor.
Cum au fost adugate toate legumele în oală, se încorporează piperul și câțiva căței de usturoi. După ce toate legumele sunt gătite corespunzător, urmează pasul în care poți introduce zeama de varză murată pe care o vei lăsa să dea în clocot timp de cel puțîn 2 minute.
În continuare, pentru a intensifica gustul și a oferi prospețime preparatului, se adaugă verdețurile tocate mărunt și stingem focul. Astfel, uleiul de măsline este secretul final pentru a conferi un plus de savoare și a aduce beneficiile sale, oferind și o notă de prospețime întregului preparat.
CITEȘTE ȘI: Când se pune borșul în ciorba de perișoare. Multe gospodine greșesc