Rețetă de ciorbă cu varză de Bruxelles. Un preparat delicios și extrem de sănătos
Publicat pe 26.01.2024 la 09:45 Actualizat pe 26.01.2024 la 09:45
Dacă vrei să te bucuri în acest weekend de un preparat gustos și extrem de sănătos, atunci pregătește ciorba cu varză de Bruxelles. Este o rețetă simplă și care va reuși să te impresioneze. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare delicioasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de ciorbă cu varză de Bruxelles
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de ciorbă cu varză de Bruxelles este simplă, dar ai nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Este o mâncare care va reuși să-ți încânte papilele gustative și care te va impresiona cu gustul pe care îl are. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios și extrem de sănătos!
Rețetă de ciorbă cu varză de Bruxelles
Weekend-ul se apropie cu pași repezi, iar dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, atunci încearcă ciorba cu varză de Bruxelles. Dacă nu ai încercat până acum această ciorbă, atunci ar fi momentul perfect să o faci. Noi îți vom explica pas cu pas cum să gătești această mâncare simplă și gustoasă.
Ingrediente:
-500 g de varză de Bruxelles, curățată și tăiată în jumătăți
-1 ceapă mare, tocată
-2 morcovi, tăiați în rondele
-2 cartofi, cuburi
-1 ardei gras, tocat
-2 roșii, cuburi
-1 legătură de pătrunjel, tocat
-2 linguri de ulei de măsline
-1 lingură de bulion de roșii
-1 litru de supă de legume sau pui
-sare
-piper
-frunze de dafin și cimbru pentru aromă
-opțional: oțet balsamic
Mod de preparare:
Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline și călește ceapa până devine transparentă. Adaugă morcovul, cartoful și ardeiul gras, și călește-le timp de câteva minute până se înmoaie ușor.
Toarnă supa de legume sau de pui în oală și adaugă varza de Bruxelles tăiată în jumătăți. Adaugă roșiile cuburi, bulionul de roșii, frunzele de dafin, cimbrul, sare și piper după gust. Lăsă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când varza de Bruxelles este gata.
Adaugă pătrunjelul tocat și verifică și ajustează gustul după preferință. Dacă dorești, poți adăuga o picătură de oțet balsamic pentru un gust ușor acru. Servește ciorba caldă, cu o felie de pâine proaspătă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu vanilie și alune. Tot ce trebuie să faci, pas cu pas