Rețetă supa bețivanului. Un preparat culinar simplu și gustos
Publicat pe 22.02.2022 la 09:51 Actualizat pe 22.02.2022 la 09:51
Te-ai confruntat vreodată cu dureri de cap după ce ai băut chiar și un pahar de vin? Ei bine, cu toții știm că zilele după petreceri nu sunt deloc favorabile, așa că nu ai mânca nimic, însă noi venim cu un preparat culinar ideal pentru astfel de momente. Vezi cum se prepară supa bețivanului și nu vei regreta!
- Cum se prepară supa bețivanului
- Rețeta pas cu pas
Nimic nu se compară cu o supă puțin acrișoară după o noapte în care ai fost prezent la o petrecere și ai fost înconjurat de tot felul de băuturi, care de care mai rafinate. Ei bine, pentru a te pune pe picioarele tale, încearcă supa bețivanului!
Rețetă supa bețivanului. Un preparat culinar simplu și gustos
Supa bețivanului se prepară mai ușor decât ai crede, iar gustul este unul cu adevărat inconfundabil! Este un preparat culinar gustos, care îți răsfață papilele gustative și te ace să vrei să-l mănânci și următoarea zi!
Ingrediente:
- 400 g varză murată
- 200 g costiță
- 200 g cârnat afumat
- 40 g untură
- 50 g făină
- 1 ceapă roșie mică
- 5 lg smântână
- 1-2 foi de dafin
- Boia de ardei
- 1-2 căței de usturoi
- sare
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Varza murată se taie mic și se pregătește, iar apoi se toarnă 2 litri de apă rece peste, și se adaugă foile de dafin, costița și cârnatul afumat. Toate aceste ingrediente, într-o oală mare, se fierb până se înmoaie și sunt aproxiamtiv făcute.
Între timp, se face o prăjeală aurie din untură, făină, ceapă tocată mărunt, usturoi și boia de ardei. Când ceapa este aurie, se dă de pe foc, iar totodată se scot și foile de dafin din supă, costița, și cârnatul.
Prăjeala se adauga în oala cu zeamă și se pune la fiert bine. În funcție de gusturi, dacă mai trebuie, se pune sare și eventual zeamă de lămâie. Când este gata, punem înapoi costița dezosată și tăiată cubulețe și cârnatul tăiat rondele. La servire se adaugă smântână și zeamă de lămâie în funcție de gustul fiecăruia.
CITEȘTE ȘI: Supă cremă de ardei copți. Trei rețete pe care trebuie să le încerci