Rețetă tradițională de salată de boeuf pentru Crăciun. Care este cea mai bună carne pentru preparat
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 13.12.2024 la 11:26
Actualizat pe 13.12.2024 la 11:26
Salata de boeuf este un preparat emblematic de Crăciun. Se gătește cu diferite tipuri de carne și legume, iar gustul este fabulos. Iată cea mai delicioasă rețetă tradițională pentru una dintre cele mai cunoscute delicatese pentru masa de sărbătorile de iarnă.
- Rețetă delicioasă de salată de boeuf
- Ce carne să adaugi pentru un gust fabulos
Salata de boeuf este unul dintre cele mai îndrăgite preparate de pe masa de Crăciun. Se gătește după o rețetă simplă, iar gustul este fabulos. Salata de boeuf se gătește de mulți ani în România, iar gospodinele au multe secrete pentru o savoare deosebită.
Rețeta clasică de salata de boeuf
Acest preparat se gătește cu mai multe tipuri de carne, în funcție de propriile preferințe. Una dintre cele mai cunoscute este salata de boeuf cu pui, fiind o carne mai slabă în grăsimi, dar rețeta clasică este cu carne de vită. Aceasta îi dă o aromă intensă și diferită preapratului.
Ingrediente
- 200 de grame de cartofi roșii
- o ceapă mare
- 150 de grame de mazăre
- 500 de grame de legume diferite
- 1 kilogram de rasol de vită
- o bucată de os de vită
- sare, piper
Mod de preparare
Se pregătește o oală încăpătoare, unde e fierbe rasolul de vită alături de osul de vită, aproximativ 50 de minute, până când carnea a devenit fragedă. Între timp se curăță legumele. Cartofii se spală foarte bine și se fierb în coajă timp de aproximativ 20 de minute, iar după ce s-au răcit se curăță. Oala în care fierbe carnea se curăță de spumă până apa este limpede. Se pun legumele în oala cu carnea și se fierb împreună.
După ce s-au fiert se scurg bine de apă și se toacă mărunt. Ceapa se aruncă, iar mazărea din conservă de scurge de apă și se adaugă și ea în preparat. Legumele se amestecă cu maioneză, iar mai apoi se pune salata într-un bol mare și încăpător. Opțional se decorează cu legumele fierte rămase, murături sau măsline.
Citește și: Greșeala care strică salata boeuf. La ce trebuie să fie atente bucătăresele pentru un preparat ca la carte