Greșeala care strică salata boeuf. La ce trebuie să fie atente bucătăresele pentru un preparat ca la carte
Publicat pe 02.01.2024 la 23:08 Actualizat pe 02.01.2024 la 23:08
Fără doar și poate, salata boeuf este una dintre cele mai apreciate salate de pe masă de sărbători. Însă, trebuie să recunoaștem că se numără printre preparatele care se și strică cel mai repede. Iată ce greșeală fac gospodinele atunci când prepară salata boeuf!
- Greșeala prin care salata de boeuf se strică rapid
- Detaliul pe care gospodinele îl ignoră
Salata boeuf nu lipsește de pe masa de sărbători în niciun an. Acest preparat este extrem de apreciat de gurmanzi și a devenit vedeta, mai ales în noaptea dintre ani.
Totodată, pe internet există numeroase rețete pentru a găti salată de boeuf, ingredientele variind în funcție de preferințele fiecăruia, însă bucătăresele trebuie să țină cont de un aspect important atunci când vine vorba despre acest preparat.
Greșeala care strică salata boeuf
În acest fel, în cazul în care vrei să pregătești o salată de boeuf ca la carte, chiar și în condițiile în care Revelionul a trecut, trebuie să ții cont de câteva detalii importante.
Primul aspect important îl joacă carnea. Ei bine, știm deja că, potrivit rețetei originale, în salata boeuf se folosește carnea de vită, menționată chiar și în denumirea preparatului.
Foarte multe dintre bucătărese aleg să înlocuiască vita cu pui, aceasta nefiind neapărat o greșeală. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă însă la modul în care porționezi toate ingredientele folosite în mâncare, precum și la felul în care le legi cu maioneză.
De ce se strică repede salata de boeuf, de fapt
Mai mult decât atât, pentru că vorbim despre ingrediente, trebuie precizat că, în afară de cele în formă naturală, se folosesc și preparate murate. Printre acestea se numără: castraveți murați, gogoșari murați, ardei murați.
Și aici există un detaliu important în această privință, pe care unele persoane îl ignoră, însă care are de-a face cu starea preparatului.
Concret, înainte de a folosi legumele murate la salata de boeuf, lasă-le la scurs pentru un timp de aproximativ 10 minute într-o sită fină sau presează-le cu ajutorul unui tifon.
Și, abia apoi poți să pui bucățile de legume murate în salată, altfel preparatul se va strica la scurt timp după ce va fi pus pe masă, din cauza excesului de umiditate.
CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care se pune apă minerală în maioneză. Secretul bucătarilor cunoscuți