Ce fel de cartofi se folosesc la salata boeuf ca să iasă perfectă
Publicat pe 28.12.2023 la 15:48 Actualizat pe 28.12.2023 la 15:48
Toată lumea pregtește salata boeuf de Crăciun sau de Revelion, însă nu mulți știu cum să o prepare. În rândurile de mai jos îți vom explica ce fel de cartofi să folosești pentru acest preparat ca să iasă perfect, dar și care este rețeta tradițională.
- Cartofii potriviți pentru salata boeuf
- Care este rețeta tradițională
Salata boeuf este delicioasă și nu lipsește niciodată de pe mesele românilor de sărbători. Pentru e te bucura de un preparat delicios îți vom prezenta ce cartofi să alegi, dar și care este rețeta tradițională. Iată ce ți-am pregătit!
Ce fel de cartofi e bine să folosești la salata boeuf și de ce
La prepararea salatei boeuf este recomandat să folosești cartofi cu o textură mai fermă și care nu se sfărâmă ușor la fierbere. Acești cartofi mențin o textură mai densă și nu se transformă în piure în timpul fierberii, ceea ce este important pentru a păstra consistența și aspectul salatei.
Este important să fierbi cartofii în coajă și să îi răcești rapid după fierbere pentru a preveni excesul de absorbție a apei și pentru a menține textura dorită. Folosirea unor cartofi potriviți asigură că salata boeuf va avea o consistență plăcută și nu va deveni lipicioasă sau prea moale.
Cât se fierb cartofii pentru salata boeuf
Timpul de fierbere a cartofilor pentru salata boeuf poate varia în funcție de dimensiunea bucăților de cartofi și de tipul acestora. În general, cartofii pentru salata boeuf se fierb în jur de 15-20 de minute.
Rețetă de salată boeuf tradițională
Ingrediente:
-500 g de carne de vițel fiartă și tăiată cubulețe mici
-4 cartofi medii, fierți în coajă, curățați și tăiați cubulețe mici
-3 morcovi fierți și tăiați cubulețe mici
-200 g de mazăre fiartă sau din conservă
-200 g de castraveți murați, tăiați cubulețe mici
-4 ouă fierte tari, tăiate cubulețe mici
-1 cană de maioneză
-2 lingurițe de muștar
-sare
-piper
-opțional: 2-3 linguri de iaurt pentru o textură perfectă a maionezei
Mod de preparare:
Fierbe carnea de vițel, cartofii, morcovii și ouăle. După fierbere, lasă-le să se răcească și apoi taie-le cubulețe mici. Într-un castron mare, amestecă cubulețele de carne, cartofi, morcovi, mazăre, castraveți și ouă.
Într-un bol separat, amestecă maioneza cu muștarul. Dacă dorești o textură perfectă poți adăuga iaurt. Adaugă maioneza în castronul cu celelalte ingrediente și amestecă totul foarte bine. Adaugă sare și piper după gust.
Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă salata boeuf să se odihnească în frigider timp de cel puțin o oră înainte de servire. Poți decora salata boeuf cu frunze de pătrunjel sau mazăre. Servește salata boeuf rece. Poftă bună la salata boeuf tradițională!
Citește și: Salam din resturi de cozonac. Rețetă simplă, gata în 15 minute