Salam din resturi de cozonac. Rețetă simplă, gata în 15 minute
Publicat pe 28.12.2023 la 14:26 Actualizat pe 28.12.2023 la 14:26
În goana pregătirilor de sărbătoare, rețetele rapide și ingenioase devin aliatul de neînlocuit al gazdelor desăvârșite. Astăzi, vă propunem o soluție gustoasă și extrem de rapidă pentru a transforma resturile de desert într-un delicios salam de cozonac cu ciocolată și migdale, rețetă simplă și gata în doar 15 minute. Iată cum trebuie să procedezi. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă din salam din resturi de cozonac
- Ingrediente
- Mod de preparare
În prag de sărbătoare, bucătăria devine locul magic unde se transformă resturile de cozonac într-un desert rafinat și apetisant. Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, pentru a face această rețetă delicioasă.
Este important de precizat faptul că trebuie să fii atentă la toți pașii dacă vrei să te bucuri de rezultate pe măsura așteptărilor.
Rețetă din salam din resturi de cozonac
Ingrediente
- 300 gr glazură de ciocolată
- 200 ml smântână dulce
- 80 gr migdale feliate
- 700 gr cozonac
- 300 gr ciocolată neagră
Mod de preparare
Cozonacul este desfăcut și rupt în bucati, iar smântâna bătută bine se amestecă cu bucatelele de cozonac. Ciocolata este topită la bain-marie și apoi adăugată peste amestecul de cozonac, fiind amestecată cu grijă până la incorporare.
Compoziția este modelată sub forma unui salam și pusă într-o folie alimentară, respectând detaliile din fotografiile sugestive. În timp ce glazura de ciocolată se încălzește într-un vas așezat în apă caldă, salamul este refrigerat în frigider.
După răcire, salamul este scos și acoperit cu glazură de ciocolată, iar migdalele prăjite sunt presărate generos peste el. Salamul este pregătit să fie servit, tăiat în felii apetisante care vor încânta papilele gustative ale invitaților la masa festivă.
Citește și: Rețetă de sărățele cu chimen! Preparatul care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Anul Nou