Cum să prepari corect salata boeuf. Multe gospodine nu știu care este rețeta originală, de fapt
Publicat pe 21.12.2022 la 16:22 Actualizat pe 21.12.2022 la 16:22
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, astfel că mai sunt doar câteva zile până când gospodinele vor aranja masa de Crăciun și vor face bradul. Ei bine, de pe masa de Crăciun nu lipsește salata boeuf, care este iubită de români și care are un gust delicios. Cu toate acestea, nu multe gospodine știu careveste rețeta originală a salatei boeuf. Iată cum să o prepari corect, de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare, de fapt.
- Cum să prepari corect salata boeuf
- Multe gospodine nu știu care este rețeta originală, de fapt
Potrivit rețetei originale de salată boeuf, aceasta conține raci, mazăre și carne de vânat. După anul 1905, ingredientele ei au fost schimbate, astfel că mai mulți bucătari din vestul Europei au pus alte ingrediente, mult mai ieftine, cum ar fi carne de pui sau de vită. După alți câțiva ani, bucătarii au mai adăugat și maioneză, morcovi, cartofi și murături.
Cum să prepari corect salata boeuf. Rețeta originală
Ingrediente:
-700 gr de rasol de vită
-1 kg de cartofi
-500 gr de morcovi
-200 gr de mazăre
-300 gr de murături, aici puteți pune castraveți, dar și gogoșari
-250 gr de maioneză
-1 lingură de muștar
-zeamă de lămâie, după gust
-sare
-piper
Mod de preparare:
Carnea de vită se taie bucăți și se bagă la fiert pentru câteva minute. Spuma se curăță din când în când, iar după ce nu se mai formează spumă, se adaugă și morcovii, dar și cartofii cu coajă. Se lasă la fiert, însă aveți grijă să scoateți legumele mai devreme, pentru ca acestea să nu se sfărâme.
Cartofii se decojesc, apoi se taie cuburi mai mici. La fel se procedează și cu morcovii, după care se scoate și carnea și toate ingredientele se amestecă într-un castron. Se taie mărunt și gogoșarii, dar și castraveții murați, după care se storc foarte bine de zeamă și se mai lasă la scurs într-o sită pentru aproximativ zece minute, apoi se bagă în castron și se mai amestecă.
Se adaugă și maioneza, se amestecă toate ingredientele, după care se aranjează și se decorează cu ce doriți, cum ar fi albuș de ou fiert, castraveți, maioneză, gogoșari sau măsline. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură albinița cu foi cu miere și cremă de griș. Desertul ideal pentru sărbătorile de iarnă