Rețetă ușoară cu dovlecei. Un preparat care se face rapid, e delicios, sănătos și perfect pentru întreaga familie

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.04.2025 la 14:41
Actualizat pe 09.04.2025 la 14:41
Această rețetă ușoară cu dovlecei este perfectă pentru o masă rapidă, delicioasă și sănătoasă! Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple pentru a face acest preparat care va fi adorat de întreaga familie.
- Rețetă simplă cu dovlecei și brânză
- O combinație perfectă de sănătate și savoare
Rulourile de legume coapte cu brânză sunt o alegere gustoasă și sănătoasă pentru orice masă! Trebuie să încerci această rețetă de rulouri, perfecte pentru o cină ușoară sau ca aperitiv într-o masă festivă.
Rețetă ușoară cu dovlecei. Un preparat care se face rapid, e delicios și sănătos
Ingrediente:
- 8 foi de aluat pentru rulouri de primăvară (sau foi de plăcintă/fillo)
- 1 morcov mare, ras
- 1 cană de varză tocată fin
- 1 ardei roșu, tăiat fâșii subțiri
- 1 ardei verde, tăiat fâșii subțiri
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați
- 2 linguri de sos de soia
- Ulei pentru prăjit
- Sare și piper, după gust
- brânza rasă sau fărâmițată
Mod de preparare:
- într-o tigaie mare, adaugă puțin ulei și călește ceapa și usturoiul. adaugă apoi morcovul ras, varza tocată, ardeii, și gătește câteva minute până legumele devin ușor fragede.
- adaugă apoi sosul de soia, sare și piper după gust și amestecă bine. Dacă dorești, poți adăuga brânza preferată pentru un plus de gust. Lasă apoi compoziția să se răcească puțin.
- împăturește apoi fiecare foaie de aluat în jumătate și adaugă câte o lingură din amestecul de legume.
- împăturește marginile foii și rulează strâns pentru a obține un rulou.
- încălzește ulei într-o tigaie adâncă și prăjește rulourile până devin aurii și crocante pe toate părțile.
- scoate-le pe un șervețel pentru a elimina excesul de ulei.
Citește și: Rețetă de chiftele delicioase de dovlecel cu cartofi. Sunt gata în 10 minute și gustul te va surprinde