REȚETA ZILEI: Aripi de curcan crocante, cu sos delicios de ceapă verde
Publicat pe 17.11.2018 la 09:55 Actualizat pe 17.11.2018 la 09:56
Rețeta noastră de astăzi este una extrem de simplu de preparat, dar mega-delicioasă! Este vorba despre aripi delicioase de curcan, crocante și suculente, cu sos delicios de ceapă verde.
Rețeta noastră de astăzi este una extrem de simplu de preparat, dar mega-delicioasă! Este vorba despre aripi delicioase de curcan, crocante și suculente, cu sos delicios de ceapă verde.
Chiar dacă nu mai este sezonul în care ceapa verde este fresh, o putem găsi, încă, în toate supermarket-urile. Astfel că îți va fi extrem de ușor să faci rost de toate ingredientele necesare pentru a pregăti o rețetă delicioasă.
Ingrediente:
4-5 aripi de curcan tăiate în două
1 cutie de cola
semințe de susan
Pentru marinadă lipicioasă:
8 linguri de ketchup
2 linguri sos de soia
2 linguri de zahăr
2 linguri sos dulce de chilli
2 linguri sos iute de chilli
fulgi de chilli(opțional)
1 linguriță de boia
Pentru sosul de ceapă verde:
400 ml iaurt grecesc
2 linguri de maioneză
3 fire de ceapă verde,feliate
1 legătură de pătrunjel,tocat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160 de grade și se pun aripile spălate într-o tavă, iar peste ele se toarnă cutia de cola și puțină apă, cât să fie aproape acoperite. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se lasă la cuptor 90 de minute, până când devin moi, dar nu se desprinde carnea de pe os. Între timp,se pun toate ingredientele pentru sos într-o crăticioară. Se încălzesc la foc mic și se dau în clocot 2 minute, amestecând încontinuu. Când aripile sunt gata, se scot din zeama rămasă și se pun într-un castron, după care se ung cu sosul gros din crăticioară.Se acoperă vasul și se dă la frigider să se marineze 24 de ore.
Pregătirea sosului de ceapă: se amestecă toate ingredientele și asezonăm, apoi dăm la rece.
A două zi se așează aripile marinate în tavă și se dă la cuptor încins (întorcăndu-le din când în când și ungându-le cu marinada scursă în tavă până devin lipicioase) sau pe grătar (se frig 20 de minute).
Presărăm semințe de susan.
Servim aripile delicioase și aromate cu sosul răcoritor de iaurt și ceapă verde. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.