REȚETA ZILEI: Cartofi cremoși cu usturoi și cimbru
Publicat pe 14.10.2018 la 10:55 Actualizat pe 15.10.2018 la 08:34
Iubești cartofii? Nu-i ceva nou! Mulți dintre noi iubim cartofii, în diversele lor forme. Fix de asta, pentru astăzi, vă recomandăm o rețetă sănătoasă, delicioasă și inedită: cartofi cremoși cu usturoi și cimbru.
Iubești cartofii? Nu-i ceva nou! Mulți dintre noi iubim cartofii, în diversele lor forme. Fix de asta, pentru astăzi, vă recomandăm o rețetă sănătoasă, delicioasă și inedită: cartofi cremoși cu usturoi și cimbru.
Ingrediente cartofi cu usturoi și cimbru:
- 1 lingură ulei de măsline
- jumătate kilogram cartofi baby, curățați și tăiați în jumătate
- 2 linguri ulei nesărat
- 6 căței de usturoi, decojiți
- 2/3 cană zeamă de supă de pui
- 3 linguri smânână pentru gătit
- 6 crenguțe cimbru
- un vârf de sare
- un vârf de zahăr
- puțină boia, după gust
Mod de preparare cartofi cu usturoi și cimbru:
Încălzește o tigaie la foc mare, apoi adaugă uleiul după ce s-a încins. Gătește cartofii, până devin auriu-maronii. Împinge cartofii într-o parte a tigăii și adaugă untul și usturoiul, pe care îl faci saute timp de 30 de secunde.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Spaghete cu ton și ardei, prânzul perfect!
Adaugă zeama de supă, smântâna și cimbrul. Dă focul la mic și lasă cartofii să „bulbucească” până s-au gătit complet (timp de vreo 10 minute). Adaugă sare, zahăr și boia, amestecând bine.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.