REȚETA ZILEI: Cel mai bun tiramisu de ciocolată
Publicat pe 04.01.2019 la 09:43 Actualizat pe 04.01.2019 la 10:24
Tiramisu este un desert îndrăgit de mulți, însă ai încercat vreodată să vezi cât de bun este atunci când îl faci cu ciocolată?
Tiramisu este un desert îndrăgit de mulți, însă ai încercat vreodată să vezi cât de bun este atunci când îl faci cu ciocolată?
Ingrediente tiramisu de ciocolată:
50 g zahăr
2 ouă mari, separate
30 ml lichior de ciocolată
235 ml espresso proaspăt, răcit la temperatura camerei
340 g mascarpone
110 g picături de ciocolată semi-dulci
18 pișcoturi
pudră de cacao neîndulcită
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Plăcintă cu unt de arahide
Mod de preparare tiramisu de ciocolată:
Topește picăturile de ciocolată într-un bain marie sau într-un microunde. Pune apoi deoparte, pentru răcire.
Într-un castron mediu, amestecă zahărul, gălbenușurile, jumătate din lichiorul de ciocolată și o lingură din espresso. Amestecă bine cu un mixer.
Adaugă mascarponele în amestec și bate bine. Adaugă și ciocolată topită, răcită, apoi bate până obții o cremă.
Împăturește cu grijă albușurile bătute, până se combină totul.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Mini pavlova cu căpșuni
Adaugă cealaltă jumătate de lichior în cafeaua rămasă și toarnă într-un vas puțin adânc. Învârte 9 pișcoturi în mixul de cafea și amplasează pe o tavă pătrată, pentru a forma un strat. Acoperă cu crema de ciocolată, împrăștie puțină pudră de cacao, apoi repetă straturile cu restul de pișcoturi.
Finisează cu picături de ciocolată, dacă vrei. Acoperă cu o folie de plastic și dă la frigider 2-3 ore înainte de servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.