REȚETA ZILEI: Frigărui de pui grecești, cu sos tzatziki. Cina pentru silueta ideală!
Publicat pe 15.05.2018 la 14:02 Actualizat pe 15.05.2018 la 14:49
Cum vine vara, trebuie să avem grijă de corp. Din fericire, există o rețetă precum aceste delicioase frigărui grecești care sunt ușoare și fresh pe timpul sezonului cald și blânde cu silueta.
Cum vine vara, trebuie să avem grijă de corp. Din fericire, există o rețetă precum aceste delicioase frigărui grecești care sunt ușoare și fresh pe timpul sezonului cald și blânde cu silueta.
Ingrediente frigărui de pui grecești:
Pentru frigărui:
- 1 kg piept de pui fără os și piele
- 3 lămâi
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 căței de usturoi, mărunțiți
- 2 lingurițe oregano uscat
- sare și piper
- pentru decorat: pătrunjel și ardei roșu uscat
Pentru sosul tzatziki:
- 1 cană iaurt grecesc simplu
- 1 cană castravete ras
- coaja rasă de la 1 lămâie + 1 lingură zeamă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură mărar proaspăt tocat
- 1 cățel de usturoi, mărunțit
Mod de preparare frigărui de pui grecești:
Înmoaie bețele de frigărui în apă timp de 30 de minute. Taie puiul în cubulețe și pune-le într-un castron. Adaugă 3 linguri de zeamă de lămâie, ulei de măsline, usturoi, oregano, 1 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper negru măcinat. Acoperă puiul bine și lasă la marinat timp de 20-30 minute. Într-un alt bol, amestecă ingredientele pentru tzatziki. Condimentează cu 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper. Dă la frigider până la momentul mesei. Încălzește grătarul pe foc mediu. Feliază lămâile și aranjează împreună cu puiul, ca în imagini. Gătește pe grătar câte 5 minute pe fiecare parte. Servește alături de sosul tzatziki.
- CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Piept de pui la cuptor, umplut cu avocado. Un aliat al sănătății și siluetei
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.