REȚETA ZILEI: Pui cu portocale, o cină gata în 20 de minute!
Publicat pe 14.05.2018 la 15:05 Actualizat pe 14.05.2018 la 15:42
Atunci când nu ai idei pentru o cină savuroasă și vrei ceva rapid care să îți îmbie papilele gustative, există o rețetă salvatoare. Puiul cu portocale este un preparat plin de gust, dar deloc obișnuit.
Atunci când nu ai idei pentru o cină savuroasă și vrei ceva rapid care să îți îmbie papilele gustative, există o rețetă salvatoare. Puiul cu portocale este un preparat plin de gust, dar deloc obișnuit.
Gata în 20 de minute, puiul cu portocale este rețeta pe care o poate prepara chiar și un începător!
Ingrediente pui cu portocale:
Pentru sos:
- coajă rasă de la 1 portocală
- 1/2 cană suc de portocale
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură miere
- 1 lingură vin de orez
- 1 linguriță ulei de susan
- 1/4 linguriță ghimbir proaspăt ras
- 2 lingurițe amidon de porumb
Pentru pui:
- 2 ouă mari
- 1/4 cană amidon de porumb
- 1 lingură sos de soia
- 2 bucăți piept de pui, tăiat cubulețe
- ulei vegetal, pentru prăjit
Mod de preparare pui cu portocale:
Pentru sos, amestecă într-o tigaie coaja de portocală, sucul, sosul de soia, mierea, vinul de orez, uleiul de susan, ghimbirul și amidonul de porumb. Pune pe foc mediu, până apar bule mici și amestecă timp de 1-2 minute, până se îngroașă, apoi oprește focul.
Încălzește puțin ulei. Între timp, bate ouăle, apoi adaugă amidonul de porumb și sosul de soia. Acoperă bucățile de pui cu amestecul. Prăjește bucățile timp de 3 minute fiecare. Amestecă bine puiul cu sosul, până acoperi tot. Servește imediat, cu orez sau altă garnitură la alegere.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.