REȚETA ZILEI: Frigărui din somon cu unt și usturoi
Publicat pe 28.05.2018 la 15:21 Actualizat pe 28.05.2018 la 15:55
Somonul este un deliciu pentru absolut oricine, iar atunci când ai ocazia să-l prepari, ai face bine să te asiguri că este într-un mod care să-l pună cât mai bine în valoare. Prin urmare, recomandăm ceva mai atipic pentru rețetele de somon: niște frigărui, asortate cu unt și usturoi.
Somonul este un deliciu pentru absolut oricine, iar atunci când ai ocazia să-l prepari, ai face bine să te asiguri că este într-un mod care să-l pună cât mai bine în valoare. Prin urmare, recomandăm ceva mai atipic pentru rețetele de somon: niște frigărui, asortate cu unt și usturoi.
Ingrediente frigărui somon cu unt și usturoi:
- 680 g somon
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper negru
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 3 linguri unt sărat, topit
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 lingură pătrunjel mărunțit
Mod de preparare frigărui somon cu unt și usturoi:
Taie somonul în cubulețe, apoi, într-un castron, acoperă cu uleiul de măsline, sarea și piperul. Trage câte trei bucăți de somon în câte o țeapă de frigărui. Amestecă usturoiul, until, sucul de lămâie și pătrunjelul. Gătește somonul pe grătar sau într-o tigaie timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Transferă pe o farfurie și împrăștie amestecul de unt și usturoi pe deasupra.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.