REȚETA ZILEI: Gogoși însiropate, cu lămâie și căpșune
Publicat pe 04.07.2018 la 13:07 Actualizat pe 04.07.2018 la 13:12
Uită de drumul până la cofetărie! Poți pregăti la tine acasă cele mai dulci și bune gogoși. Acestea se prepară foarte ușor și pot fi decorate în funcție de cât de multă imaginație ai.
Uită de drumul până la cofetărie! Poți pregăti la tine acasă cele mai dulci și bune gogoși. Acestea se prepară foarte ușor și pot fi decorate în funcție de cât de multă imaginație ai.
Gogoşile sunt un desert clasic, extrem de delicos şi extrem de simplu de preparat. Acestea pot fi făcute în casă chiar şi de cele mai nepricepute gospodine.
Ingrediente pentru gogoși însiropate, cu lămâie și căpșune
- 250 grame zahăr
- sucul de la o lămâie
- două linguri de unt
- patru albușuri de ou
- patru albușuri de ou
- 500 de grame de făină
- 80 de grame de făină de migdale
- praf de copt
- sare
- dulceață de căpșune
- coajă de lămâie
În primul rând se amestecă făina albă și cea de migdale, praful de copt şi sarea într-un bol mai mare. Apoi lăsaţi-le pe acestea de-o parte.
Într-un alt bol, amestecaţi untul cu zahărul până devin pufoase și se adaugă și zeama de lămâie Adăugaţi apoi gălbenuşurile de ou şi amestecaţi-le apoi pe toate la o viteză medie. Puneţi apoi smântâna şi mixaţi bine. Adăugaţi celălalt amestec puţin câte puţin. Trebuie să le mizaţi şi să le incorporaţi foarte bine. După acest pas, trebuie să lăsaţi întreaga compoziţie să se liniştească. După ce a trecut acest timp, întindeţi pe o suprafaţă dreaptă întreaga compoziţie şi tăiaţi gogoşile în ce formă doriţi. Încingeţi între timp uleiul într-o tigaie. Când este timpul, adăugaţi gogoşile. Le prăjiţi pe ambele părţi. După ce se răcesc, gogoşile se ornează cu dulceață de căpșune și lămâie rasă. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.