REȚETA ZILEI - JOI: Salată libaneză de vinete
Publicat pe 30.08.2018 la 08:30 Actualizat pe 30.08.2018 la 08:43
Pentru marii iubitori de salată de vinete, venim, astăzi, cu o variantă mult mai delicioasă și mai pe placul lor: salată libaneză de vinete, care este un adevărat deliciu!
Pentru marii iubitori de salată de vinete, venim, astăzi, cu o variantă mult mai delicioasă și mai pe placul lor: salată libaneză de vinete, care este un adevărat deliciu!
Salata libaneză de vinete se prepară foarte ușor și nici nu necesită ingrediente costisitoare. Iată de ce ai nevoie:
3 vinete medii-mici sau 2 vinete mai mărișoare (eu am cântărit pulpa rezultată după coacere și curățare, am avut 400 de grame de pulpă de vinete)
1 ardei gras mediu
1 legătură de ceapă verde
150 de grame roșii
1 cățel de usturoi
60 ml. ulei de măsline extravirgin
zeama de la 1 lămâie mică
sare și piper după gust
opțional, puțin ardei chlli proaspăt
1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe grătar/direct la flacără/pe jar/disc sau cum ai posibilitatea. După ce sunt coapte, vinetele se curăță de coaja arsă și se pun într-o strecurătoare, să se dreneze de lichid, după care se toacă mărunt, preferabil cu un instrument nemetalic. Se curăță și se spală legumele, se zvântă și se toacă în cubulețe/bucăți mici. Se toacă și pătrunjelul iar usturoiul urmează să fie zdrobit, după care se pun într-un castron și se încorporează uleiul de măsline, turnându-l în fir subțire, în timp ce amesteci bine cu o lingură de lemn, ca la maioneză.
Chiar înainte de a servi salata, adaugi restul ingredientelor, păstrând deoparte doar o lingură de pătrunjel tocat, pentru a presăra salata la final. Se amestecă bine, se adaugă sare și piper, eventual și ardei chilli, după gust, apoi se adaugă și zeama de lămâie, treptat, ajustând gustul de acru ca să fie exact așa cum îți place.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.