REȚETA ZILEI: Ciuperci cu quinoa și spanac
Publicat pe 01.08.2018 la 10:00 Actualizat pe 06.08.2018 la 10:03
Dacă îți dorești ceva foarte bun, ușor de preparat și cu foarte puține calorii, această rețetă sigur este tot ceea ce ai nevoie! Unde mai pui și că este ușor de gătit, ceea ce este un adevărat ajutor atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti masa.
Dacă îți dorești ceva foarte bun, ușor de preparat și cu foarte puține calorii, această rețetă sigur este tot ceea ce ai nevoie! Unde mai pui și că este ușor de gătit, ceea ce este un adevărat ajutor atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti masa.
CITEȘTE ȘI - REȚETA ZILEI - MARȚI: Midii delicioase cu sos curry
Este vorba despre o rețetă simplă, dar delicioasă, de ciuperci cu quinoa și spanac, un răsfăț numai bun pentru zilele de vară, care te va ajuta să-ți ții stomăcelul plin și tonusul de invidiat!
Ingrediente:
- o conservă de ciuperci sau ciuperci proaspete, pe care le poți lua din orice supermarket
- 100 grame de quinoa
- 200 ml apă
- 100 grame de spanac
- un praz
- trei căței de usturoi
- piper, sare
- patru linguri de ulei de orez.
Mod de preparare:
Quinoa se spală bine, în două-trei ape, până când se curăță foarte bine și apa rămâne curată, apoi se pune la fiert până ce își mărește volumul de patru ori (quinoa se umflă).
Într-o tigaie de teflon se pune uleiul de orez și ciupercile tăiate felii, la rumenit și se lasă între 5-7 minute, după care se adaugă prazul tocat mărunt, cățeii de usturoi tocați și ei, sare și piper. După 5 minute, se adaugă quinoa, iar la final, spanacul proaspăt, care se va înmuia ușor.
Se poate servi și alături de un ou fiert, tăiat pe jumătate.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.