REȚETA ZILEI: Mingiuțe prăjite de creveți. Crocante și savuroase!
Publicat pe 14.11.2018 la 08:37 Actualizat pe 14.11.2018 la 10:27
Creveții sunt o delicatesă greu de rezistat, care reușesc să cucerească pe oricine cu gustul lor inconfundabil. Însă, dacă te-ai săturat de clasicele paste sau preparate pe baza acestor fructe de mare, noi recomandăm ceva mai inedit.
Creveții sunt o delicatesă greu de rezistat, care reușesc să cucerească pe oricine cu gustul lor inconfundabil. Însă, dacă te-ai săturat de clasicele paste sau preparate pe baza acestor fructe de mare, noi recomandăm ceva mai inedit.
Ingrediente mingiuțe prăjite de creveți:
- 450 g creveți decorticați, dezghețați
- 1 albuș de ou, bătut ușor
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 1 lingură amidon de porumb
- 1/2 linguriță ulei de susan
- 1 lingură ulei
- 3 vârfuri de piper negru
- 8 bucăți mari de wrap pentru pachețele de primăvară
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Chifteluțe de pui cu dovlecel, gata în doar 10 de minute!
Mod de preparare mingiuțe prăjite de creveți:
Într-un procesor de mâncare, combină creveții, albușul, sarea, zahărul, amidonul, uleiurile și piperul. Amestecă până se formează o pastă.
Taie wrap-ul de pachețele de primăvară în fâșii, apoi așază-le pe o suprafață plană. Udă-te pe mâini și modelează pasta de creveți în mingiuțe, deasupra fâșiilor, până se acoperă toată suprafața cu aceasta. Taie excesul de fâșii.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Orez mexican, o garnitură ca la restaurant!
Prăjește mingiuțele de creveți în baie de ulei, timp de 5 minute sau până devin aurii-maronii. Stoarce pe șervețele și servește cu sos de chili.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.