REȚETA ZILEI: Plăcințele din ciocolată cu umplutură de bezea
Publicat pe 30.05.2018 la 12:22 Actualizat pe 30.05.2018 la 13:36
Câteodată este bine să uiți de restricțiile dietei șiu să îți bucuri papilele gustative cu un mic răsfăț. Pentru iubitorii de dulciuri, această rețetă s-ar putea să fie chiar răsfățul suprem! Micile plăcințele au blatul ca al unei prăjituri cu ciocolată, iar umplutura de bezea le face să ți se topească în gură.
Câteodată este bine să uiți de restricțiile dietei și să îți bucuri papilele gustative cu un mic răsfăț. Pentru iubitorii de dulciuri, această rețetă s-ar putea să fie chiar răsfățul suprem! Micile plăcințele au blatul ca al unei prăjituri cu ciocolată, iar umplutura de bezea le face să ți se topească în gură.
Ingrediente plăcințele din ciocolată cu bezea:
Pentru blat
- 340 g făină
- 170 g pudră de cacao
- 1 lingură praf de copt
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1 pachet de unt, la temperatura camerei
- 1 1/2 căni zahăr
- 2 ouă mari
- 2 căni lapte, la temepratura camerei
- 1 1/2 lingurițe esență de vanilie
Pentru cremă
- 3/4 cană zahăr
- 1 lingură sirop de porumb
- 2 albușuri de ou
- 1/8 linguriță sare
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare plăcințele din ciocolată cu bezea:
Încălzește cuptorul la 200 grade Celsius, apoi acoperă o tavă cu hârtie de copt. Amestecă toate ingredientele uscate pentru blat. În alt castron, amestecă untul și zahărul. Mixează ouăle, laptele și vanilia. Adaugă treptat amestecul uscat până nu mai rămân urme de făină. Adaugă câte o lingură de blat pe tavă. Coace-le în centrul cuptorului timp de 10 minute, apoi lasă la răcit.
Pentru cremă, pregătește un baine marie, apoi adaugă zahărul, siropul, albușurile și sarea. Folosind un mixer la viteză medie, bate amestecul timp de 7 minute. Adaugă vanilia, apoi lasă la răcit. Pentru asamblare, pune niște cremă între două jumătăți de plăcintă.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.