REȚETA ZILEI: Prăjitură cu mere și scorțișoară, ideală de savurat lângă cafea
Publicat pe 02.11.2018 la 09:11 Actualizat pe 02.11.2018 la 09:34
Nimic nu merge mai bine toamna decât gustul de scorțișoară, mai ales atunci când vine în combinație cu dulceața merelor. De aceea, recomandăm o rețetă clasică, dar ușor reinterpretată într-un fel care o face desertul ideal al cafelei de dimineață.
![REȚETA ZILEI: Prăjitură cu mere și scorțișoară, ideală de savurat lângă cafea](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2018%2F11%2F2%2F180392%2Fprajituramarscortisoaracafea1.jpg&w=1200)
Prăjitură cu mere și scorțișoară, pentru cafea
reneeskitchenadventures.com
Nimic nu merge mai bine toamna decât gustul de scorțișoară, mai ales atunci când vine în combinație cu dulceața merelor. De aceea, recomandăm o rețetă clasică, dar ușor reinterpretată într-un fel care o face desertul ideal al cafelei de dimineață.
Ingrediente prăjitură cu mere și scorțișoară, pentru cafea:
- 1/3 cană zahăr brun
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 – 1/2 căni făină
- 1/2 linguriță sare
- 2 lingurițe praf de copt
- 2/3 cană zahăr granulat
- 1/2 cană ulei
- 2 ouă la temperatura camerei
- 3/4 cană lapte degresat
- 1 – 1/2 linguriță esență de vanilie
- 2 mere de mărime medie, decojite și tăiate în cubulețe mici
Mod de preparare prăjitură cu mere și scorțișoară, pentru cafea:
Într-un castron mic, amestecă zahărul brun și scorțișoara. Într-un alt castron, mai mare, amestecă făina, sarea și praful de cop. Într-un alt castron bate ouăle, zahărul, uleiul, laptele și vanilia. Toarnă ingredientele umede peste cele uscate și combină-le, dar nu amesteca excesiv.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Mini cheesecakes cu dovleac și sos de caramel și pecan
Întinde jumătate din amestecul blatului pe o tavă unsă, acoperă cu jumătate din mere și jumătate din mixul cu zahăr și scorțișoară. Apasă ușor. Întinde restul de blat peste mere, apoi acoperă cu restul fructelor și mixul de scorțișoară. Cu un cuțit, incorporează merele și scorțișoara în blat.
Coace timp de 40-45 de minute sau până trece testul scobitorii. Lasă la răcit 15 minute înainte de a servi.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.