REŢETA ZILEI: Ruladă de miel cu verdeţuri de primăvară
Publicat pe 05.04.2018 la 14:50 Actualizat pe 07.05.2018 la 15:29
Paştele se apropie cu paşi repezi şi suntem siguri că gospodinele sunt în febra pregătirilor. Dacă nu aţi stabilit deja ce bucate veţi pune pe masa de Paşte, sau dacă vreţi să mai schimbaţi felurile şi să vă surprindeţi invitaţii, noi venim în ajutorul vostru cu o reţetă cu miel.
Paştele se apropie cu paşi repezi şi suntem siguri că gospodinele sunt în febra pregătirilor. Dacă nu aţi stabilit deja ce bucate veţi pune pe masa de Paşte, sau dacă vreţi să mai schimbaţi felurile şi să vă surprindeţi invitaţii, noi venim în ajutorul vostru cu o reţetă cu miel.
În continuare vă prezentăm ingredientele şi modul de preparare al Ruladei de miel cu verdeţuri de primăvară, o reţetă a lui Nicolaei Tand, un fel de mâncare bun, gustos şi uşor de făcut.
Ingrediente
1kg de pulpa de miel
Legume: 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de usturoi verde, morcovi, sparanghel, ridichie alba, ceapa
1 leg. de cimbru si 1 leg. de patrunjel verde
Unt, ulei de masline
Sare, piper
Mod de preparare
Pentru umplutură toc mărunt ceapa, usturoiul și cimbrul, le amestec cu 2-3 linguri de ulei de măsline și asezonez cu sare și piper.
Fasonez carnea și o tai în felii potrivite, ca pentru șnițel. Le întind pe masă de lucru, lipite una de cealaltă astfel încât să le pot rula după ce pun deasupra amestecul de verdețuri. Formez ruladele (din 1kg de carne, vei obține 2 rulade cu diametrul de 5-6cm), leg bine să nu se desfacă, cu sfoară specială pentru gătit, și le frec cu sare și piper. Le trag un pic la tigaie cât să se rumeneasca frumos pe toate părțile și apoi le dau la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 50-60 de minute.
Fierb morcovii, sparanghelul și ridichea albă în apa cu sare, cât să rămână „al dente”. Le scot în apă cu gheață ca să-și păstreze culoarea.
Ca să fac sosul, trag în tigaie resturile de carne rămase de la fasonare, cu ulei de măsline, o ceapă tocată mărunt, un morcov dat pe răzătoare și pătrunjel tocat. Las să se „ardă” un pic (pentru un gust mai intens). Torn ½l de apă și dau focul foarte mic, să fiarbă cam 2-3 ore. Strecor, mai las să scadă pe foc cam ½ de oră, după care adaug și sosul lăsat de carne în tavă în care s-au copt ruladele și mai las puțin pe foc. La sfârșit pun sare, piper și un vârf de cuțit de unt
Prezentare pe farfurie
Pe un platou aşez ruladele din care am tăiat câteva felii şi de jur împrejur pun legumele. Deasupra torn sos şi presar sare şi piper măcinat. Decorez cu crenguţe de cimbru verde.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
O.P.