REȚETA ZILEI: Steak de vită cu muștar și rozmarin, o cină gata în mai puțin de o oră
Publicat pe 25.10.2018 la 16:50 Actualizat pe 25.10.2018 la 16:50
Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti o rețetă delicioasă de steak de vită, noi îți prezentăm cea mai simplă variantă de a-i face pe cei dragi să se lingă pe degete.
Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti o rețetă delicioasă de steak de vită, noi îți prezentăm cea mai simplă variantă de a-i face pe cei dragi să se lingă pe degete.
Dacă ești în pană de idei pentru a pregăti o cină perfectă, iată o rețetă simplă de steak de vită cu muștar și rozmarin, care este gata în mai puțin de o oră.
Ingrediente:
- 2 bucăți de steak de vită
Marinată
1 lingură rasă muștar
1 lingură sos de soia
1 lingură ulei
1 lingură suc de lămâie
1 cățel de usturoi strivit
1 fir mic rozmarin (frunzulițele tocate)
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru marinată și se masează bine steakurile cu ea. Se lasă la frigider timp de 4 ore.
Se scot steakurile, se scurge excesul de marinată și se așează pe o farfurie să revină la temperatura camerei (cca 15-20 minute). Se presară cu piper negru proaspăt măcinat și fulgi de chili.
Se încinge o tigaie grill (fără grăsime) la foc maxim, timp de 5 minute.
Se așează steakurile în tigaie, se dă focul la mediu și se frig 3 minute pe prima parte și 2 minute pe a doua parte (pentru medium). Apoi se prind cu un clește și se trec și marginile pe grătar (cam 15 secunde).
Se așează steakurile făcute pe o farfurie, se presară cu frunzulițe de rozmarin și se așează un cubuleț de unt deasupra fiecărei bucăți. Se lasă să stea 5-10 minute înainte de servire.
Se servește cu piure de cartofi cu hrean și cuburi de sfeclă fiartă/coaptă.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.