Tăiţei de orez cu carne de vită
Publicat pe 01.02.2018 la 09:59 Actualizat pe 01.02.2018 la 10:11
Un preparat inedit ce se prepară într-un timp foarte scurt. Tăiţei de orez cu carne de vită, o reţetă delicioasă şi aromată ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.
Un preparat inedit ce se prepară într-un timp foarte scurt. Tăiţei de orez cu carne de vită, o reţetă delicioasă şi aromată ce cu siguranţă este pe gustul tuturor.
- Încearcă şi: File de cod în crustă crocantă
INGREDIENTE:
- 200 de grame de tăiţei de orez;
- Două linguri de ulei vegetal;
- 250 de grame de muşchi de vită, tăiat în bucăţi mici;
- O ceapă albă, tocată mărunt;
- 100 de grame de germeni de fasole;
- Patru cepe verzi, tocate mărunt;
- O lingură de ulei de susan;
- O linguriţă de sare;
- 1/2 linguriţă de piper;
- Trei căţei de usturoi, tocaţi mărunt;
- Trei linguri de sos de soia;
- O lingură de oţet balsamic;
- 1/2 linguriţă de ghimbir;
- O linguriţă de sos de chili;
- O linguriţă de amidon de porumb;
- 1/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu;
- Încearcă şi: Cotlet de porc cu mere caramelizate
Mod de preparare:
Într-o oală cu apă şi sare, se gătesc tăiţeii de orez conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce acestea sunt gata, se clătesc sub un jet de apă rece şi se lasă deoparte. Într-un bol, se combină usturoiul, sosul de soia, oţetul balsamic, ghimbirul, sosul de chili, amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu şi 1/2 linguriţă de sare. Se amestecă până ce toate ingrediente se combină, apoi se adaugă bucăţile de carne. Se acoperă castronul cu folie alimentară şi se refrigerează timp de aproximativ 30 de minute.
- Încearcă şi: Un preparat sănătos! File de somon cu linte
Într-o tigaie, se încălzeşte uleiul vegetal, apoi se adaugă carnea de vită. Se găteşte, timp de aproximativ cinci minute, la foc mediu, până ce bucăţile de carne se rumenesc. După ce aceasta este gata, se transferă pe un platou şi se lasă deoparte.
- Încearcă şi: Supă cremă de legume cu brânză cheddar şi ardei iuţi
- Încearcă şi: Paste de dovlecei cu creveţi
În aceeaşi tigaie, se adaugă ceapa şi se căleşte timp de aproximativ două minute. Apoi se adaugă germenii de fasole, ceapa verde şi uleiul de susan. Se găteşte timp de aproximativ trei minute. Peste amestecul din tigaie, se adaugă tăiţeii şi carnea de vită, se asezonează cu sare, piper şi sos de chili şi se mai ţine pe foc aproximativ 2-3 minute. Se servesc imediat.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.