File de cod în crustă crocantă
Publicat pe 30.01.2018 la 09:59 Actualizat pe 30.01.2018 la 17:35
Un preparat sănătos ce se obţine într-un timp foarte scurt. În mai puţin de 40 de minute poţi obţine o reţetă delicioasă ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.
Un preparat sănătos ce se obţine într-un timp foarte scurt. În mai puţin de 40 de minute poţi obţine o reţetă delicioasă ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare.
INGREDIENTE:
- 1/4 ceaşcă de lapte;
- O bucată de file de cod;
- Doi cartofi;
- Doi căţei de usturoi;
- 1/4 cană de făină;
- Două ouă;
- O cană de pesmet;
- 1/2 lămâie feliată;
- 1/4 ceaşcă de sos tartar;
- Încearcă şi: Cotlet de porc cu mere caramelizate
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Se taie cartofii în treimi, iar apoi se adaugă într-un bol mare. Se asezonează cu ulei de şi usturoi, apoi se pun, într-un singur strat în tava de copt. Se introduc la cuptor şi se coc timp de aproximativ 25 de minute.
- Încearcă şi: Un preparat sănătos! File de somon cu linte
Între timp, se pune făina într-o farfurie şi se lasă deoparte. Apoi într-un bol mic, se bat ouăle împreună cu laptele şi se lasă deoparte. Se pune pesmtul într-o farfurie şi se aşează lângă celelalte două. Se trece fileul de cod prin făină, apoi prin amestecul de lapte şi ouă, iar la final se tăvăleşte bine prin pesmet. Se aşează în tava de copt împrună cu feliile de lâmâie. Se introduce la cuptor, pentru aproximativ 15 minute, până ce peştele se rumeneşte. După ce peştele e gata, se transferă pe un platou de servire împreună cu cartofii. Se serveşte imediat împreună cu sos tartar.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.