REȚETA ZILEI: Steak de vită cu salsa de roșii și anșoa, prânzul care îi va cuceri pe cei dragi!
Publicat pe 15.11.2018 la 08:30 Actualizat pe 15.11.2018 la 08:34
Rețeta noastră de azi este una dintre cele mai căutate și dorite, iar dacă nu ai aflat încă, steak-ul de vită cu salsa de roșii și anșoa este tot ce trebuie atunci când ai poftă de ceva bun, dar și când vrei să-i impresionezi pe ceilalți cu o masă bună, delicioasă.
Rețeta noastră de azi este una dintre cele mai căutate și dorite, iar dacă nu ai aflat încă, steak-ul de vită cu salsa de roșii și anșoa este tot ce trebuie atunci când ai poftă de ceva bun, dar și când vrei să-i impresionezi pe ceilalți cu o masă bună, delicioasă.
Dacă vrei să ai parte de un prânz pe cinste, rețeta noastră de azi este tot ce ai nevoie. Este vorba despre steak de vită cu salsa de roșii și anșoa. Iată de ce ingrediente ai nevoie:
4 steakuri de vită individuale (cca 350-400 gr fiecare)
400 gr roșii cherry mici
4 fileuri anșoa în ulei
1 ceapă mică (cca 50 gr)
2 căței usturoi
coajă rasă de la 1/2 lămâie mică
1/4 legătură pătrunjel
1/4 linguriță oregano (sau măghiran uscat)
45 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Steakurile se scot din frigider și se lasă să revină la temperatura camerei.
Ceapa se taie solzișori. Într-un bol se pun roșiile cherry, câteva care sunt mai mari se taie în două ca să-și lase sucul în sos. Peste ele se adaugă usturoiul strivit, anșoa tocată mărunt și coajă rasă de lămâie.
Într-o tigaie se încing 30 ml ulei și se adaugă ceapă. Se călește câteva minute, doar până ceapa se înmoaie.
Se adaugă roșiile și restul peste ceapă și se continuă călirea câteva minute până anșoa se dizolvă în ulei și roșiile se înmoaie ușor (cam 3-4 minute). Amestecați de câteva ori în sos. Presărați piper negru. Nu adăugați sare, anșoa este destul de sărată.
Trageți tigaia de pe foc și adaugă pătrunjelul tocat fin și oregano. Adăugați încă 1 lingură de ulei. Amestecați bine și turnați sosul într-un bol. Lăsați-l să se răcorească.
Încingeți bine o tigaie grill, fără adaos de grăsime (cam 5 minute la foc mare). Adăugați steakurile astfel încât să nu fie înghesuite. Prăjiți câte 3 minute pe fiecare parte. În timp ce se fac le presărați cu puțină sare, piper negru și fulgi de chili.
Scoateți steakurile, le acoperiți cu folie de aluminiu și le lăsați să stea câteva minute.
Serviți imediat steakurile cu salsa călduță.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.