REȚETA ZILEI: Tort cu blat de firimituri, cu ciocolată și zmeură
Publicat pe 11.06.2018 la 12:31 Actualizat pe 11.06.2018 la 13:05
Cauți un tort pentru o ocazie specială sau pur și simplu pentru puțin răsfăț? Acest desert delicios este alegerea perfectă! Prin urmare, pentru ziua de astăzi, v-am pregătit un minunat tort cu blat de firimituri, cu ciocolată și cu zmeură.
Cauți un tort pentru o ocazie specială sau pur și simplu pentru puțin răsfăț? Acest desert delicios este alegerea perfectă! Prin urmare, pentru ziua de astăzi, v-am pregătit un minunat tort cu blat de firimituri, cu ciocolată și cu zmeură.
Ingrediente tort cu ciocolată și zmeură
Pentru crustă și topping de firimituri:
- 3 căni făină
- 1/3 cană pudră de cacao
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 1/3 cană zahăr brun deschis
- 1/2 cană zahăr
- 3/4 cană unt nesărat – rece și tăiat în cubulețe
- 2 ouă
- 2 lingurițe vanilie
Pentru umplutură cheesecake:
- 450 g cremă de brânză, moale
- 1/2 cană zahăr
- 2 linguri amidon de porumb
- 2 ouă bătute puțin
- 1 linguriță vanilie
- 1 2/3 căni zmeură
Pentru fondant:
- 1/2 cană zahăr pudră
- 2-3 lingurițe lapte sau smântână
Mod de preparare tort de ciocolată și zmeură
Încălzește cuptorul la 176 grade Celsius. Acoperă fundul unei tăvi de copt torturi cu hârtie de copt, apoi unge marginile cu ulei sau unt.
Într-un castron mare, strecoară făina, pudra de cacao, pudra de copt, sarea, zahărul brun și zahărul. Adaugă untul în mixtură și muncește-l cu mâinile sau cu o furculiță, până când obții un amestec nisipos. Adaugă ouăle și vanilia. Rezultatul trebuie să fie fărâmicios.
Apasă 2/3 din blat pe fundul și pe marginea tăvii. Dă la frigider tava și restul de blat.
Pentru cremă, mixează crema de brânză, vanilia, zahărul și amidonul. Adaugă ouăle pentru legare, dar nu amesteca prea mult! Tornă jumătate din amestec în crusta răcită, acoperă cu 2/3 din fructele de zmeură, întinde crema rămasă, apoi finisează totul cu restul de fructe.
Coace până când crusta devine auriu-maronie și până mijlocul trece testul scobitorii.
Pentru fondant, amestecă zahărul pudră și laptele și cerne peste prăjitură.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.