Rețetă de cină delicioasă, de post, gata în doar 25 de minute
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.03.2023 la 15:02
Actualizat pe 16.03.2023 la 15:02
Un studiu global al alimentelor preferate de toate persoanele din lume, situează pastele în fruntea clasamentului. Deși nu toată lumea cunoaște diferența dintre farfalle, fettuccine și fusilli, mulți oameni adoră să mănânce astfel de perparate. Iată cum poți prepara o rețetă de cină delicioasă, de post, gata în doar 25 de minute.
- Rețetă de cină delicioasă, de post
- E gata în doar 25 de minute
Pastele se numără printre alimentele populare care pot fi preparate într-o varietate de moduri. Cine nu iubește pastele?! Sunt delicioase și oferă atât de multe avantaje practice încât au devenit chiar și favoritele chefilor, fiind folosite ca element de bază în bucătăriile din întreaga lume. E adevărat, pastele sunt delicioase și ar trebui să fie întotdeauna o opțiune atunci când te gândești la o masă hrănitoare rapidă și gustoasă.
Rețetă de cină delicioasă, de post, gata în doar 25 de minute
Paste cu sos de roșii și măsline
Ingrediente:
- 300 g paste
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 400 g roşii decojite în suc de roşii
- 100 ml vin alb
- 150 g măsline negre
- oregano, sare și piper - după gust
Mod de preparare:
- fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet.
- după ce sunt gata, înainte să le lăsați la scurs, este indicat să le treceți printr-un jet de apă rece.
- tocați mărunt ceapa şi usturoiul pentru sosul de roșii, iar apoi le puneți la călit în ulei încins.
- adaugați măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe.
- lasați totul să fiarbă la foc mic, 15-20 minute, până se îngroaşă, după care condimentați după gust cu sare, piper şi oregano.
Pastele se servesc calde, iar deasupra se poate presăra drojdie inactivă și busuioc proaspăt.
Citește și: Rețetă de paste cu vinete. Un preparat delicios pentru post