Rețetă de mic dejun delicios, de post, cu doar trei ingrediente. E gata în mai puțin de 30 de minute
![Oana Vacarusi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/oana-vacarusi-1655802359.jpg)
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.03.2023 la 19:39
Actualizat pe 18.03.2023 la 19:39
Ne aflăm în postul Paștelui, așa că tot mai multe persoane au mare grijă la alimentele pe care le consumă. Noi vă propunem o rețetă de mic dejun delicios, de post, cu doar trei ingrediente. E gata în mai puțin de 30 de minute și poate fi preparat rapid, pentru întreaga familie, mai ales în diminețile de weekend.
- Rețetă de mic dejun delicios, de post
- Ai nevoie de doar trei ingrediente
- E gata în mai puțin de 30 de minute
Fie că sunteți în căutarea unui mic dejun de post, rapid și ușor, sau pur și simplu vă doriți să mâncați ceva care să vă încânte papilele gustative, această rețetă de mic dejun, cu doar trei ingrediente, vă va cuceri. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cât de ușor și rapid se prepară.
Rețetă de mic dejun delicios, de post
Ingrediente prăjitura cremoasă de ciocolată și ovăz:
- 2 banane;
- 0,5 lingurițe de praf de copt,
- 70 grame de ovăz măcinat,
- 80 de grame de ciocolată negară (este excelentă cea fără zahăr adăugat),
- 150 ml lapte de migdale,
- 20 grame de cacao,
- 60 grame de smântână vegetală.
Mod de preparare:
- măcinați întâi ovăzul pe care apoi îl puneți într-un bol. Deasupra lui turnați laptele fierbinte și amestecați.
- curățați bananele pe care le tăiați felii și le puneți într-un castron curat și apoi le zdrobiți cu o furculiță. Peste ele adăugați cacao și praful de copt și amestecați cu o furculiță până când obțineți un amestec omogen și o culoare frumoasă de ciocolată. Adăugați apoi ovăzul înmuiat în lapte.
-între timp ungeți o tavă de copt cu puțin ulei vegetal, iar apoi turnați aluatul în tavă și nivelați cu o spatulă și puneți la cuptor, pentru 30 - 35 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
- cât aluatul se coace, topiți ciocolata pe care apoi o amestecați cu smântâna. După ce ați scos prăjitura din cuptor, amestecați ciocolata topită cu smântână și turnați totul peste prăjitură.
Se poate servi și caldă, însă este mai bună rece!
Poftă bună!
Citește și: Prăjitură cu mere și griș. Rețeta care nici nu ai zice că este de post