Rețete pentru cină: Piept de rață delicios, cu struguri

Rețete pentru cină: Piept de rață delicios, cu struguri © Pinterest

Fie că ai chef să gătești ceva deosebit și delicios numai pentru tine sau vrei să-i impresionezi pe cei dragi, rețeta de astăzi este o idee numai bună pentru a face unul din aceste lucruri. 

Ora prânzului a trecut, dar cea a cinei se apropie cu pași repezi. Dacă vrei să prepari ceva absolut delicios și ai suficientă răbdare pentru a încerca o rețetă de-a dreptul fabuloasă, noi venim cu ideea: piept de rață cu struguri, un preparat care cu siguranță nu va putea trece neobservat. 

Ingrediente:

2 bucăți piept de raţă

2 linguri de miere

4 linguri de oţet

 200 de grame de struguri

30 gr de unt

jumătate de cană de vin alb

sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Amestecă mierea, oţetul, sarea şi piperul într-un bol și taie partea grasă a piepturilor de raţă cu ajutorul unui cuţit ascuţit într-o formă triunghiulară. Freacă ambele părţi ale cărnii cu acest amestec și lasă-le la marinat pentru 5 minute. 

Spală strugurii şi scoate-le seminţele, după care pune-i la încins într-o cratiță mare. Mai departe se adaugă strugurii, sarea, piperul și vinul, după care cratița se acoperă și se lasă să fiarbă totul, la foc mic.

Între timp, preîncălzește o tigaie cu fund gros și pune pieptul de rață în ea, cu partea grasă în jos. Carnea se prăjește 7 minute, după care se întorc și se mai lasă încă 7 minute. Lăsă pieptul de raţă să stea 5 minute înainte de a-l înveli în folie de aluminiu pentru a definitiva gătirea, după care taie-l în bucăți și așează carnea pe platou și acoperă cu sos. 

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro