Rețete pentru cină: Piept de rață delicios, cu struguri
Publicat pe 14.07.2019 la 14:45 Actualizat pe 14.07.2019 la 14:46
Fie că ai chef să gătești ceva deosebit și delicios numai pentru tine sau vrei să-i impresionezi pe cei dragi, rețeta de astăzi este o idee numai bună pentru a face unul din aceste lucruri.
Fie că ai chef să gătești ceva deosebit și delicios numai pentru tine sau vrei să-i impresionezi pe cei dragi, rețeta de astăzi este o idee numai bună pentru a face unul din aceste lucruri.
Ora prânzului a trecut, dar cea a cinei se apropie cu pași repezi. Dacă vrei să prepari ceva absolut delicios și ai suficientă răbdare pentru a încerca o rețetă de-a dreptul fabuloasă, noi venim cu ideea: piept de rață cu struguri, un preparat care cu siguranță nu va putea trece neobservat.
Ingrediente:
2 bucăți piept de raţă
2 linguri de miere
4 linguri de oţet
200 de grame de struguri
30 gr de unt
jumătate de cană de vin alb
sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Amestecă mierea, oţetul, sarea şi piperul într-un bol și taie partea grasă a piepturilor de raţă cu ajutorul unui cuţit ascuţit într-o formă triunghiulară. Freacă ambele părţi ale cărnii cu acest amestec și lasă-le la marinat pentru 5 minute.
Spală strugurii şi scoate-le seminţele, după care pune-i la încins într-o cratiță mare. Mai departe se adaugă strugurii, sarea, piperul și vinul, după care cratița se acoperă și se lasă să fiarbă totul, la foc mic.
Între timp, preîncălzește o tigaie cu fund gros și pune pieptul de rață în ea, cu partea grasă în jos. Carnea se prăjește 7 minute, după care se întorc și se mai lasă încă 7 minute. Lăsă pieptul de raţă să stea 5 minute înainte de a-l înveli în folie de aluminiu pentru a definitiva gătirea, după care taie-l în bucăți și așează carnea pe platou și acoperă cu sos.
R.D.