Rețete cu quinoa bogate în proteine. Trei idei perfecte pentru post
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 08.04.2021 la 18:38
Actualizat pe 08.04.2021 la 18:38
Mulți nu au încercat până acum quinoa, dar este o idee bună, mai ales în perioada Postului Paștelui. Are gust uşor de nuci sau alune şi chiar şi după fierbere rămâne puţin crocantă, iar rețetele cu quinoa sunt în general simple și ușor de făcut, de către oricine. Există quinoa albă, neagră şi roşie, dar toate au același gust unic. Iată trei rețete cu quinoa perfecte pentru persoanele care țin post!
- Ce beneficii are consumul de quinoa
- Trei rețete cu quinoa perfecte pentru zilele de post
Dacă te întrebi de ce ar fi indicat să consumi quinoa, ei bine, quinoa este bogată în proteine şi contine toţi aminoacizii esenţiali de care corpul nostru are nevoie. Mai mult decât atât, este foarte uşor de introdus atât în reţete sărate cât şi în reţete dulci.
Mic dejun sănătos cu quinoa și fructe
Ingrediente
Pentru a prepara un mic dejun delicios cu quinoa și fructe ai nevoie de următoarele ingrediente: aproximativ 50 g quinoa, 100 ml de apă, miere de albine - opţional după gust, fructe proaspete: struguri, banane, mango, căpşuni, mure, ananas, etc./ fructe uscate: stafide goji, agrişe, merişoare, etc./ nuci/ seminţe: chia susan, pin sau scorțișoară.
Mod de preparare
Se spală foarte bine quinoa, apoi se fierbe la foc mediu pentru un sfert de oră. Se îndulcește quinoa cu miere de albine, după gust. Se adaugă scorțișoara sau pudra de vanilie, după preferința fiecăruia. Ulterior se pun fructele tocate sau tăiate în cubulețe, dar și cele uscate. Se amestecă bine, pentru a se omogeniza compoziția, apoi se servește.
Ciuperci cu quinoa și spanac
Ingrediente
Iată care sunt ingredintele de care ai nevoie: o conservă de ciuperci, 100 gr quinoa, 200 ml apă, 100 gr spanac, un fir praz, 3 căței usturoi, câteva fire chives, sare de mare, piper proaspat rășnit și 4 linguri ulei de orez.
Mod de preparare
Se spală quinoa foarte bine, apoi se pune la foc mic sau mediu până când se absoarbe apa de tot, iar quinoa își mărește volumul. Într-o tigaie se adaugă uleiul de orez și se rumenesc ciupercile. Ulterior se adaugă prazul tocat mărunt și usturoiul pisat.
Se adaugă quinoa, se amestecă până la o compoziție fluidă, iar mai apoi se asezonează cu sare și piper. La final se adaugă și spanacul și este gata de savurat!
Salată de quinoa cu legume
Ingrediente
Pentru a prepara salata de quinoa cu legume ai nevoie de: o cană cu quinoa,1/2 linguriță de sare de mare, 2 linguri ulei de măsline, 2 căței de usturoi marunțiți, o ceapă roșie tocată mărunt, un dovlecel tăiat bucăți mici, 3 morcovi tăiați mărunt, 2 lingurițe cu oregano uscat sau cimbru, 1/4 linguriță cu fulgi de ardei iute, 1/4 linguriță cu piper negru, măcinat, o linguriță cu pătrunjel proaspăt tocat.
Mod de preparare
După ce se spală foarte bine, quinoa se pune la fiert în două căni de apă cu sare. După ce a dat în fiert, se lasă 10-15 minute până când se absoarbe tot lichidul. Între timp, se călește ceapa într-o tigaie cu puțin ulei, alături de usturoi, dovlecel, morcovi, cimbrul sau oregano, fulgi de ardei iute și se lasă la foc mediu timp de 8-10 minute.
După ce s-au rumenit, se pune amestecul peste quinoa și se presară puțină sare sau alte condimente pe deasupra, ori se ornează cu pătrunjel proaspăt tocat.
Citește și: Prăjituri de post cu cremă. Top 7 rețete