REŢETE cu fructe de mare: Caracatiţă la cuptor
Publicat pe 30.01.2019 la 13:35 Actualizat pe 30.01.2019 la 13:35
Dacă vrei să diversifici meniurile şi să încerci ceva de-a dreptul spectaculos şi delicios, caracatiţa la cuptor este alegerea perfectă! Oricât de greu ar părea, este chir foarte uşor de pregătit. Să nu mai vorbim de faptul că îţi vei cuceri din partenerul de viaţă, cu masa de astăzi.
Dacă vrei să diversifici meniurile şi să încerci ceva de-a dreptul spectaculos şi delicios, caracatiţa la cuptor este alegerea perfectă! Oricât de greu ar părea, este chir foarte uşor de pregătit. Să nu mai vorbim de faptul că îţi vei cuceri din nou partenerul de viaţă, cu masa de astăzi.
Ingrediente caracatiţă la cuptor:
- 1 kg caracatiţă
- 5 cartofi
- 1 ceapă galbenă
- 1 roşie mare
- 1 linguriţă delicat
- 1/2 linguriţă piper
- 1/2 linguriţă turmenic
- 80 ml ulei masline
- 150 ml apă
- 1 lingură unt
- cateva fire de pătrunjel
- 100 ml vin alb sec
- 2 căţei usturoi
- sare
Mod de preparare caracatiţă la cuptor:
Caracatița curățată se pune la fiert în apa fierbinte în care am adăugat 2 linguri de oțet. Se fierbe doar 20 minute, cât să aibă timp să se elimine mucozitățile. Într-o tavă termorezistentă se pun cartofii, roșiile și ceapă tăiate rondele. Se condimentează cu sare, piper, turmenic și delicat și se amestecă. Se toarnă apoi uleiul și apă peste ele.
Caracatița se așează deasupra legumelor. Se acoperă tavă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor la 150C pentru 1 ora și jumătate. Se scoate folia și se păstrează caracatița pe o farfurie până finisăm garnitura.
Peste legumele din tavă turnam vinul amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt și cățeii de usturoi striviți. Adăugăm și untul. Punem tavă pe aragaz la foc mediu și când începe să fiarbă conținutul amestecăm ușor până untul e topit complet. Apoi, mai lăsăm să fiarbă cam 2 minute. Luăm tavă de pe foc și așezăm caracatița deasupra.
A.O.