REȚETE pentru prânz: Cotlet de berbecuț în crustă de fistic
Publicat pe 28.02.2019 la 09:35 Actualizat pe 28.02.2019 la 09:35
Dacă vrei să-i dai gata pe cei dragi cu o masă pe cinste, tot ce trebuie să faci este să fii foarte atentă la rețeta noastră de astăzi! Cotletul de berbecuț în crustă de fistic este ceva delicios, un preparat care ar satisface pretențiile chiar și celui mai mare gurmand!
Dacă vrei să-i dai gata pe cei dragi cu o masă pe cinste, tot ce trebuie să faci este să fii foarte atentă la rețeta noastră de astăzi! Cotletul de berbecuț în crustă de fistic este ceva delicios, un preparat care ar satisface pretențiile chiar și celui mai mare gurmand!
Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă de cotlet de berbecuț în crustă de fistic. Pe cât sună de complicat, pe atât de rapid se prepară și este o idee bună să servești acest preparat la masa de prânz.
Ingrediente:
Cotlete de berbecuț 400 g
Ulei de floarea soarelui – 30 ml
Unt – 20 g
Usturoi – 1 cățel
Cimbru – 1 crenguță
Muștar – 10 g
Fistic proaspăt măcinat – 40 g
Mod de preparare:
Fasonăm cotletul de berbecuț.
Încingem uleiul în tigaie la foc mic, adăugăm cimbrul și usturoiul pentru aromatizarea uleiului.
Apoi dăm focul mic și brezăm bucățile de cotlet pe toate părțile timp de 2 minute în funcție de mărimea bucăților, adăugam untul și mai continuăm încă 2 minute.
Transferăm cotletele în cuptorul preîncălzit la 180 °C, le ținem între 3 și 6 minute.
După ce le scoatem din cuptor, le acoperim și le lăsăm la odihnit timp de 5 minute.
În ultima fază, ungem cotletele cu muștar cu ajutorul unei pensule și le tapetăm în fisticul măcinat.
R.D.