REȚETE pentru prânz și cină: Bucăți suculente de carne de vită, în vin alb
Publicat pe 27.01.2019 la 10:30 Actualizat pe 27.01.2019 la 10:35
Dacă nu ai găsit încă preparatul care să te surprindă, ți l-am pregătit noi, astăzi! Este vorba despre carne de vită în sos de vin alb, un adevărat deliciu și o rețetă ce poate fi pregătită atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Dacă nu ai găsit încă preparatul care să te surprindă, ți l-am pregătit noi, astăzi! Este vorba despre carne de vită în sos de vin alb, un adevărat deliciu și o rețetă ce poate fi pregătită atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Pentru astăzi, ți-am pregătit o rețetă delicioasă cu carne de vită, în sos de vin alb.
Ingrediente:
1 kg carne de vită
3 linguri ulei
2 cepe mari
3 căței de usturoi
400 ml vin
2 căni apă + 1 cub concentrat de supă (dacă ai supă de legume sau pui e și mai bine)
3 linguri făină
sare/piper
Mod de preparare:
Spală bine carnea de vită și tăie-o în fâșii subțiri și lungi.
Dă carnea prin făină. Scutură bine de exces.
Încinge o tigaie și pune carnea să se prajesca pe toate părțile. Când s-a prăjit, scoate pe o farfurie și pune deoparte deocamdată.
Toacă mărunt ceapa. În tigaia în care ai prăjit carnea, adaugă uleiul. Când uleiul e încins călește ceapă 2-3 minute.
Adaugă usturoiul tocat și mai călește 1 minut. Toarnă vinul și supa. Adaugă carnea, condimentează și acoperă cu un capac. Dă focul la minim și lasă să fiarbă o oră jumate (verifică din când în când, s-ar putea să trebuiască să mai adaugi apă, din cauza făinii de pe carne sosul se va îngroșa).
Servește cu cartofi piure și legume fierte.
R.D.